Hastanede tatbikat

İnegöl Devlet Hastanesinde, Afet Planı kapsamında hazırlanan tatbikat gerçeği aratmadı.

Hastanede tatbikat

SADULLAH ORGAN

 

Hastane personeli, hasta yatış servisinde çıkan yangına ilk müdahaleyi yapma ve hastayı kurtarma konusunda kurtarma tatbikatı yaptılar. Tatbikata İnegöl İtfaiyesi ekipleri de destek verdi.  Çıkan yangın sonrası 1 dakikada olay yerine gelen İnegöl İtfaiye ekipleri, müdahale ederek yangını kısa sürede söndürdü. Yangın tatbikatı yaklaşık 5 dakika sürede tamamlandı. 

Tatbikatın ardından açıklama yapan Başhekim Yardımcısı Turgut Coşan, ‘Yılda iki defa yapılması gereken yangın veya afet tatbikatını yaptık ve hasta tahliyesi sağlandı. Bugün hastanemizin bir odasında çıkan yangın sırasında hastanın odadan güvenli bir şekilde çıkarılması ve yangının söndürülmesi şeklinde bir tatbikat oldu. Güzel bir tatbikat oldu. Aynı zamanda eksikliklerimizi de görmüş olduk. Önemli olan itfaiye buraya gelene kadar hastane personelinin ilk müdahaleyi yapmasıydı. Kendi başımızın çaresine bakmak ve ardından da itfaiyeden yardım almaktı. Tatbikata katılan personelimize teşekkür ederim’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X