Hastanede yangın tatbikatı

Orhaneli Devlet Hastanesi personeline Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından verilen yangın eğitiminin ardından tatbikat yapıldı.

Hastanede yangın tatbikatı

OSMAN SAK

Eğitim programı çerçevesinde, hastane konferans salonunda verilen yangın tüpü ve söndürücülerin kullanımı, yangınların çıkış nedenleri, alınması gereken önlemler ve yangın anında yapılması gerekenler ile ilgili bilgi verildi. Eğitimin ardından hastane bahçesinde ateş yakılarak yangın tüpleri ile müdahalenin nasıl yapılacağı uygulamalı olarak gösterildi. Yakılan ateş hastane personeli tarafından yangın tüpleri ile söndürüldü.

Orhaneli Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Şen, tatbikatın deprem, afet ve acil durum gibi zor durumlara hazırlıklı olabilmek ve bilinçli hareket etmek amacıyla yapıldığını söyledi. En önemli hazırlığın bilinçli bir toplum oluşturulması olduğunu ifade eden Şen, ‘Bilinçli bir toplum olarak afet ve acil durumlara nasıl hazır olacağımızı, afet olduğu andan itibaren nasıl davranacağımızı bilirsek, afet risklerini, can ve mal kayıpları ile afetin ekonomik kayıplarını en aza indirmiş oluruz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X