Hastaneler hedef oldu

Suriye’de muhalifler tarafından kontrol edilmekte olan Doğu Halep’te bombardıman devam ediyor. Buradaki yaralılara hizmet verebilen son iki hastanenin de hedef alındığı bildirildi.

Hastaneler hedef oldu

Suriye’nin Halep kentine düzenlenen hava saldırılarında iki hastanenin büyük hasar gördüğü ve geçici olarak servis dışı kaldığı bildirildi. 

Dün sabah erken saatlerde gerçekleştirilen hava saldırılarında jeneratörlerin vurulduğu, su rezervinin kesildiği ve hastanenin geçici bir süre hizmet dışı kaldığı ifade edildi. Saldırıda 2 hastanın hayatını kaybettiği ve yoğun bakım ünitesinin büyük oranda hasar gördüğü bildirildi. BM bünyesinde faaliyet yürüten Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yaralıların tahliye edilmesi için çağrı yaptı.

EKMEK KUYRUĞUNDA ÖLDÜLER

Hava saldırıları sırasında bir de fırının, halkın ekmek almak için sıra oluşturduğu esnada vurulduğu kaydedildi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, El Maadi mahallesinde bulunan fırının topçu mermisi ile vurulduğunu ve 6 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

İKİZLERİ BOMBALAR AYIRDI

Halep’teki bir diğer bombardıman, altı yaşındaki ikizleri birbirinden ayırdı. Savaş uçaklarının  önceki akşam Şear semtine yağdırdığı bombalarla beş katlı bir bina tamamen yıkıldı. Enkaz altında kalan dört aileye ulaşmaya çalışan sivil savunma ekipleri, uzun uğraşlardan sonra dört kişilik Kasım ailesi tespit etti. Ancak ekipler anne Haya Ahtarini’nin (25) cansız bedenine ulaştı. Baba Hazım Şeyh Kasım ile 1 yaşındaki kızı Ayşe Şeyh Kasım’ı sağ kurtaran sivil savunma ekipleri, Sabah Şeyh Kasım ile Rağed Şeyh Kasım adlı çocukları enkazdan ağır yaralı çıkardı. Yaralıların ve annenin cansız bedeninin sahra hastanesine getirilmesinin ardından altı yaşındaki Sabah ve Rağed’in ikiz olduğu fark edildi. Ancak sağlık ekiplerinin kısıtlı imkanlarla yaptıkları müdahalede kurtarılamayan Rağed hayatını kaybetti.

Muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde yardım çalışması yapan gönüllüler, son sekiz gündür iç savaşta bini aşkın insanın öldüğünü söylüyorlar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X