Hastanelere 4 bin polis

Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarına yönelik giderek artan, son olarak Samsun’da Opr. Dr. Kamil Furtun’un hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan şiddetin engellenmesi amacıyla büyük hastanelerde 4 bin polis istihdam etmeye hazırlanıyor.

Hastanelere 4 bin polis

Açıklamayı yapan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, ‘Birinci etapta hastanelere güvenlik personeli olarak sözleşmeli alınan taşeronların emniyet üzerinden alınması noktasında bir çalışma yapacağız. İkinci etapta da büyük çaplı 300 hastanemiz var. Bunların acil servislerinde sürekli silahlı emniyet görevlisi bulunmasını istiyoruz. Toplam 4 bin kadar polisin Sağlık Bakanlığı hastanelerinde görev alması yönünde bir çalışma yapıyoruz. Mevcut aldığımız güvenlik hizmetini emniyet üzerinden aldıktan sonra gelen polisleri de onların başına geçireceğiz’ dedi.

KAPILARA X-RAY

Hastanelerin giriş kapılarına X-Ray cihazı konulacağını da açıklayan Gümüş, çalışmaların hayata geçirilmesi için yeni hükümetin kurulmasını beklediklerini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X