Hastanelere din adamı

İnanç değerlerinin moral ve motivasyondaki yerini önemseyen hasta ve yakınlarına, bu konuda eğitim almış din adamları tarafından manevi destek verilecek.

Hastanelere din adamı

Sağlık bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında hastanelerde manevi destek sunulmasına ilişkin protokol imzalandı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, protokolün talep eden hastalara manevi destek verilmesini kapsadığını söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı ile bu konu üzerinde 2012’den beri çalışıldığını, Avrupa ve ABD’deki örneklerin incelendiğini, din adamlarına gerekli eğitimler verildikten sonra bu aşamaya gelindiğini anlatan Müezzinoğlu, önce bazı illerde pilot uygulamayı başlatacaklarını söyledi. 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ise, 30-40 yıl gecikmiş bir hizmete başlıyor olmanın heyecanını yaşadıklarını, hastanelerde artık manevi destek, dini danışmanlık ve rehberlik hizmeti de vereceklerini bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X