Hastanelerin tekstil ürünleri cezaevinden

Bursa’da kamu hastanelerinde kullanılan 55 kalem tekstil malzemesi, cezaevindeki mahkumlar tarafından dikiliyor.

Hastanelerin tekstil ürünleri cezaevinden

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın,, Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü ile yaptıkları protokolle hasta önlüğünden, ameliyat kıyafetlerine, nevresim takımından yatak alezlerine kadar 55 kalem tekstil malzemesini, cezaevinden satın aldıklarını belirterek,  protokolün bir yıllık olduğunu söyledi.

Protokolün maddi değerinin de 1 milyon 500 bin lira olduğunu bildiren Aşkın, şunları kaydetti:

“Bu süre içinde mahkumlarımız tarafından üretilen çarşaf, nevresim, pike, maske, boneler sağlık çalışanlarıyla hastalar tarafından kullanılıyor. Ürünlerin kalitesi gerçekten yüksek. Biz hastanelerimizden hep olumlu geri dönüşler aldık. Kamu kurumları arasında protokol yapıyoruz ama burada daha özel bir şey var. Mahkumlar üretimde bulunarak ekonomik fayda sağlarken aynı zamanda zamanlarını daha kaliteli bir şekilde de geçiriyor.”

Cezaevi İş Yurdu Müdürü Hasan Torun da aldıkları siparişleri zamanında teslim ettiklerini belirterek, “Hastanelere sağladığımız en büyük avantaj da budur. Hastanelerimize daha ucuza daha kaliteli işler yapıyoruz. Mahkumlarımız da üreterek ekonomik katkı sağlıyorlar. Aynı zamanda para kazanıyorlar” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X