Hastaneye hayırsever desteği

Mudanya ve çevre ilçelere sağlık hizmetleri veren Mudanya Devlet Hastanesi’nin eksiklikleri her geçen gün hayırseverler tarafından tamamlanıyor.

Hastaneye hayırsever desteği

ÖMER BİLİK

 

Mudanya Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Cumhur Kara, “Bugüne kadar hayırseverler ve bazı kurumlarca hastanenemizin birçok eksiği tamamlanırken, geçtiğimiz günlerde İstanbul Klasik Otomobil Kulübü’nce bu yıl 6.’sı gerçekleştirilen Bursa Osmangazi Rotary Klasik Otomobil Turu’ndan elde edilen gelirle, hastanemize 1 adet gelişmiş yenidoğan işitme ve tarama test cihazı ile iki adet acil müdahale ve hasta transfer sedyesi bağışlandı. Bursa Osmangazi Rotary Kulübü’ne bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederiz. Hayırseverlerimizi hastalarımıza ve hastanemize destek olmaya bekliyoruz” dedi.  

ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1 milyon 300 bin bebek doğduğunu ifade eden Başhekim Kara, “Bebeklerimizden yüzde 2-3’ü ileri derecede işitme kaybı ile doğmaktadır. Bu bebeklerimizden bin 800-2 bin kadarı kohlear implantan fayda görecek bebeklerdir. Eğer bu bebeklerimizde işitme kaybı zamanında teşhis edilemezse ve erken rehabilitasyon programına alınamazsa sosyal ve psikolojik gelişimleri yetersiz olur. Bu nedenle bu bebeklerin zamanında teşhis edilmeleri büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X