Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) ‘Kariyer ve Eğitim Günleri’nde konuşan Aydemir, geçtiğimiz yıllarda Japonya ile tavuk ürünleri satışı konusunda anlaştıklarını ve bu ülkeye beyaz et ihracatı yapan tek firma olduklarını belirterek, ”Toplam 58 ülkeye beyaz et ihracatı gerçekleştiriyoruz” dedi.
Türkiye’deki üretimin 2,5 milyon tona yaklaştığını dile getiren Aydemir, dünyada ve Türkiye’de beyaz et ürünlerine olan talebin her geçen gün daha da arttığını anlattı.
Aydemir, gıda sektörünün istihdam yönüyle önü çok açık bir sektör olduğunun altını çizerek, “Gelişen piyasalarda kanatlı ürün sektörü yüzde 80 büyüme gösterdi.
Dünya et üretiminde kümes hayvanları eti 2030 yılında en çok üretilen et ürünü kategorisi olacak. İnsanoğlu ve artan ihtiyaçlar doğrultusunda istihdam alanınız daima olacaktır” ifadelerini kullandı.