HasTavuk’tan Afrika atağı

Yılı önemli ciro ve ihracat artışları ile kapatmaya hazırlanan HasTavuk’un 26 ülkeye ürünlerini ulaştırdığını belirten Şahin Aydemir, yeni yıldan da beklentilerinin büyük olduğunu söyledi.

HasTavuk’tan Afrika atağı

ASLIHAN AYDIN

HasTavuk Genel Müdürü Şahin Aydemir, 2017 yılında Afrika pazarındaki paylarını artırmak istediklerini söyledi.

Aydemir, dün düzenlediği basın toplantısında, Hastavuk’un 1972 yılında Bursa’da kurulduğunu ve şuanda Türkiye genelinde 3 idari ve 42 üretim noktasıyla faaliyet gösterdiğini kaydetti. 2012 yılına kadar yumurta ve beyaz ette tüketiciye yönelik gıda işine girmediklerini dile getiren Aydemir şöyle devam etti:

“Söz konusu tarihten sonra dünyanın en son teknolojisi olan ‘kuru kesim’ sistemi ile üretim yapmaya başladık. HasTavuk’ta uygulanan bu sistemde, tavukların tüyleri ile ilgili işlemler, haşlama kazanlarında suya sokulmadan, yoğunlaştırılmış hava verilerek yapılmaktadır. Böylece suyu içine çekmemiş, gerçek tavuk eti gramajında, doğal renginde, doğal kokusunda ve doğal lezzetinde tavuk eti üretimi yapılmaktadır. Sağlıklı ve et suya temas etmeden işlemler yapılıyor. Her ürettiğimiz ürünü son tüketiciye aynı gün içinde ulaştırıyoruz. Ayrıca üretim aşamalarına hayvan refahına dikkat ediyoruz.”

YÜZDE 15 CİRO ARTIŞI HEDEFİ

Afrika pazarında pazar paylarını artırmak istediklerini anlatan Aydemir, “Buralarda çok daha büyük potansiyellerin olduğunu düşünüyoruz. 2016 yılında bunların başlangıçlarını yaptık, bazı ülkelere ihracat gerçekleştirdik. Şu an 26 ülkeye ürünlerimiz gidiyor” diye konuştu. Yılı ortalama yüzde 20 ciro artışı ile kapatacaklarının altını çizen Aydemir, “Bizim için 2016 iyi bir yıl oldu. 2017’de ise yüzde 15 ciro artışı bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Aydemir, önceden bayilik sistemi üzerinden dağıttıklarını ürünlerini, Aralık ayı başından itibaren bölge müdürlüğü aracılığıyla tüketiciye doğrudan sunduklarını kaydetti.

İHRACAT 40 MİLYON DOLARA DAYANDI

Şahin Aydemir, HasTavuk’un ihracatının geçen yıl 24 milyon dolar olduğunu, bu yılı ise 36-40 milyon dolar arasında kapatmayı öngördüklerini söyledi. Hem üretim teknolojisi hem de işletme açısından farklı hareket ettiklerine vurgu yapan Aydemir, “Sektörümüz, ihracatı emniyet sibobu olarak görür. Biz ise ürettiğimizin yüzde 22-30’unu ihracata gönderiyoruz” dedi.

YENİ ÜRÜNLER

Aydemir, “2017’yi son tüketiciyle bağlarımızı güçlendireceğimiz yıl olarak belirledik. Son tüketiciye, çok kolay yemek yapabilecek, birkaç dakika içinde hazırlanacak ürünler gamında yenilikler sunmak istiyoruz. İleri işlem tesisimiz bitti. Ocak ayından itibaren artık şarküteri ürünleri, yarı hazırlanmış soslu, hemen mutfağa konduğunda hazırlanmış ürünleri tüketiciyle buluşturacağız” diye konuştu. Aydemir, tüketicileri fabrikaya üretim süreçlerini görmeye davet etti.

SICAK ÇORBA DAĞITIMI

Aydemir, tüketiciye daha yakın olmak için çalışmalar yaptıklarının altını çizerek, ”Tüketicilerimizde küçük bir gülümseme yaratmak, güne sıcak bir başlangıç yapmalarını sağlamak için çeşitli noktalarda sabahın erken saatlerinde sıcak çorba dağıtımına başladık. Soğuk kış günlerinde şifa niyetine dağıttığımız tavuk suyu çorba o kadar ilgi gördü ki, çorba dağıtım arabalarımızın sayısını arttırdık” şeklinde konuştu.

YUMURTA FİYATLARI NORMAL SEVİYEYE GELDİ

Yumurta ve tavuğun zamlanması ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Şahin Aydemir, uzun süre yumurtanın maliyetinin altına satıldığını ve 30 kuruşa satılması gereken yumurtanın 22 kuruşlara alıcı bulduğunu kaydetti. Bugün ise yumurtanın 30-35 kuruş civarında olduğunu anlatan Aydemir, fiyatların normal seviyeye geldiğini savundu.

GEZEN TAVUK’ UYARISI

Gezen tavuk, serbest tavuk olarak satılan birçok tavuğun kayıt altında olmadığını savunan Aydemir, “Tavukların her birinin kontrolü yapılırken, o serbest dolaşan, gezen tavuk diye adlandırılan tavukların denetimi yok. Tüketiciler alırken mutlaka nerede üretildiğine ve bakanlık tarafından onayının olup olmadığını baksınlar” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X