Hastavuk’tan Ar-Ge’ye yüzde 10 pay

Hastavuk Genel Müdürü Şahin Aydemir, her işletmenin Ar-Ge’ye yüzde 3’lük bir pay ayırdığını belirterek, kendi firmalarında bu oranın yüzde 10 olduğunu söyledi.

Hastavuk’tan Ar-Ge’ye yüzde 10 pay

Aydemir, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKKM) bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Gıda Kongresi’ne katıldı. 

Buradaki konuşması öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aydemir, insan sağlığına en verimli ürünü en ekonomik şekilde üretecek çalışmalar yapmanın önemini vurguladı. 

Canlı hayvanın kümesten tüketiciye gelene kadar olan kısmının teknoloji sayesinde kontrol edildiğini ifade eden Aydemir, ‘’Gıdada Ar-Ge çalışmaları 3 temel noktada toplanıyor. Bunları hayvan refahı ile sağlığı, verimliliği artırma ve pratik ürünler hazırlama olarak sıralayabiliriz. Biz de Hastavuk olarak zamandan tasarruf sağlayacak yeni ürünleri  piyasaya çıkardık” dedi.  Sektörde her işletmenin Ar-Ge’ye ortalama yüzde 3’lük pay ayırdığına işaret eden Aydemir, ‘’Firma olarak bu oran biz de biraz daha fazla. İhracat payımız yüzde 30’lar civarında ve bu nedenle Ar-Ge’ye ayırdığımız pay yüzde 10” diye konuştu. 

TEDBİRLERİMİZİ ALDIK

Kuzey Irak’a ambargo uygulanma ihtimalini de değerlendiren Aydemir, Irak’ın büyük bir ihracat pazarı olduğunu hatırlattı. Şahin Aydemir, ‘’Herkesin yanıldığı bir konu var. Kuzey Irak, çok fazla tüketim yapan bir bölge değil. Kapıların kapanması tabi ki ekonomiyi etkiler. Ancak Irak’a gönderdiğimiz ürünlerin yüzde 80’i Bağdat ve Basra tarafına gidiyor. İhracatımızı da Basra limanından veya İran üzerinden yapıyorduk. Tedbirlerimizi de aldık” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X