HasTavuk’un gözü Avrupa’da

ISO tarafından geçtiğimiz günlerde “Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu” araştırması geçtiğimiz günlerde açıklandı. Önceki yıllarda üretimde, istihdamda en hızlı çıkış yapan ilk 3 şirket arasında yer alan HasTavuk, yükselişini devam ettirerek 2019 yılında Türkiye’nin 500 sanayi devi arasında 28 sıra yükselerek 228’inciliğe yerleşti. Hastavuk’un şimdiki hedefi ise Avrupa pazarında liderliğe oynamak.

HasTavuk’un gözü Avrupa’da

HasTavuk Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer, “Bu başarının altında doğru zamanda, doğru kararların alınması ve doğru ekiple doğru işlere imza atılmasının önemi büyüktür” dedi. Sezer sözlerini şöyle sürdürdü: “1972 yılından beri kanatlı sektörünün içindeyiz. 2013 yılının ikinci yarısında beyaz et sektörüne girdik. Uzun yıllara dayanan damızlıkçılık faaliyetimizde Türkiye’nin önde gelen işletmelerinden biri olmaya devam ediyoruz.”

AB PAZARINDA LİDER OYUNCULUK

İşletme verimliliğini arttıracak yatırımlar yaptıklarını anlatan Sezer, “Üretme arzusu büyümenin bitmez tükenmez enerjisi ve motivasyonu oldu bizim için. Bu yüzden ilkleri yapmak, kapısı açılmamış pazarlara girmek ve bir dünya markası olarak firmamızı-sektörümüzü-ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek bize başarıyı getirdi. Şimdi hem firmamızın hem sektörümüzün nihai hedefi Avrupa. AB pazarında lider oyuncu olmak sektör için bir prestij meselesi. Türk kanatlı sektörünün ulaştığı kaliteyi Avrupa’ya açılarak gösterme zamanı geldi. Bu yolda atılan adımlar umuyorum kısa zamanda sonuç verecek” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X