Hatalardan artık ders alın

Konyaspor maçını tribünden izleyen Yılmaz Vural, Bursaspor’un fotoğrafını OLAY SPOR’a çekti

Hatalardan artık ders alın

Beytullah SÜAT

Eskişehirspor’u çalıştıran tecrübeli teknik adam ‘Bursaspor ligde kaldı diye seviniyor. Sevinmeli mi, üzülmeli mi, bilmiyorum. Hedefler bu olmalı. Kentin katılımıyla birlikte birçok şey düzeltilebilir. Bursa’nın bu gücü, bu sinerjisi var’ dedi. 

Bursaspor’un 2-1’lik galibiyetiyle sonuçlanan Atiker Konyaspor maçını izleyenlerden biri de Eskişehirspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural’dı… Büyükşehir Belediye Stadı’ndaki eski dostlarıyla hasret gideren Vural, büyük bir çekişmeye sahne olan maçı OLAY SPOR’a değerlendirdi.

Bursaspor’u galibiyeti çok istediğini belirten tecrübeli teknik adam ‘Bursaspor’un kazanması gerekiyordu ve kazandı. Belki çok iyi oynamadı fakat bu tür haftalarda iyi futbol falan aranmaz.

Alacaksın 3 puanı rahatlayacaksın. Son dakikalarda sıkıntı oldu ancak takım tecrübesiyle işi bitirdi’ dedi. 

BU MU OLMALI HEDEF?

‘Bursaspor gibi bir takımın yeri buralar olmamalı’ diyen Yılmaz Hoca şöyle konuştu: ‘Genel olarak bakalım, Bursaspor ligde kaldı diye seviniyor. Sevinmeli mi, üzülmeli mi, bilmiyorum. Çünkü Bursaspor camiasıyla büyük bir kulüp.

Şampiyonluk yaşamış, Şampiyonlar Ligi’nde mücade etmiş, Avrupa’da boy göstermiş bir takım. Böyle kulüplerin hedefi ligden düşmemeye oynamak olmamalı.

Camialar, taraftarlar yaşanılmış başarıları tekrar tatmak ister. Hedefler bu olmalı. Ben şuan Eskişehirspor’da görev yapıyorum. Bunlar Anadolu’nun büyük kulüpleri. Ama son dönemlerde sıkıntı yaşıyorlar.’ 

KOLAY İŞ DEĞİL

‘Böyle olmamalı. Türk futbolu böyle kulüplerle güzel. Atiker Konyaspor maçında alt yapıdan birçok genç görev yaptı. Herkes gibi benim de hoşuma gitti. Zorluklar aşılmalı.

Anlıyorum, böyle köklü kulüplerde yönetici de, teknik adam da, futbolcu da olmak kolay değil. Herkes fedekarlık yapıyor. Canını dişine takıyor.

Fakat bu durumlara nasıl gelindi?. Net bilmiyorum ama Bursaspor’un 450 milyon TL borcu var. Şuanki Başkan Ali Ay dürüst, iyi bir insan. Artık hatalardan ders alınmalı.’

FUTBOL ONLARLA GÜZEL

‘Kentin katılımıyla birlikte birçok şey düzeltilebilir. Bursa’nın bu gücü, bu sinerjisi var. Bunları bir futbolsever olarak söylüyorum, istiyorum. Anadolu’da camiası kuvvetli olan, arkasından milyonları sürükleyen fakat sıkıntılarla boğuşan birçok kulüp mevcut.

İnanın futbol onlarla güzel. Onların oluşturduğu atmosferle güzel. Bursaspor gibi bir takımın yeri üst sıralar olmalı. Şampiyonluğu kovalayanları nasıl rahatsız ederim, nasıl oralarda yer bulurum diye düşünmeli.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X