Hatalı üretime ceza yeterli değil

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın denetimler sonucunda 171 parti üründe taklit ve tağşiş yapıldığının tespit edildiğini internet sitesinden duyurduğunu hatırlattı.

Hatalı üretime ceza yeterli değil

İnsan sağlığının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini ifade eden Palandöken, ‘Halkın sağlığı ile oynayanlar insanlıktan nasibini almamış kişilerdir. 3-5 kuruş haksız kazanç temin etme amacıyla bu işi yapanların sadece internetten deşifre edilmesi, ceza kesilmesi yeterli değildir. Bir daha aynı üretim alanında ticaret yapmasına izin verilmemelidir. Halkın yoğun alışveriş yaptığı çarşıların girişlerinde ilan edilmeli, perakende satış yapan firmalar bu ürünleri almamaları konusunda uyarılmalıdır’ dedi.

Yerel yönetimlerin billboardlarının bir bölümünün halk sağlığı duyurularına ayrılarak bu tür uyarıcı ve bilgilendirici ilanları yayımlamalarını isteyen Palandöken, bu tür kişilerin hatalı üretim yaptıkları alanlarda bir daha çalışamaması gerektiğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X