Hatlar yenilendi

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa ve ilçelerinde artan güç talebinin karşılanabilmesi ve elektrik arz güvenliğinin artırılması amacıyla Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ)tarafından gerçekleştirilen yatırımlar çerçevesinde Kestel`in Dudaklı

Hatlar yenilendi
Bursa Doğu Merkezi’ni besleyecek bu iki trafonun yanı sıra Mudanya’da 100 MVA gücünde bir trafo merkezi yapılacağını belirten Milletvekili Şahin, “Orhaneli Termik Santrali içindeki trafo merkezinin teknolojisi eskimiş durumda” dedi.
 
Buraya tahmini bedeli 25 milyon lira olacak 50 MVA gücünde yeni trafo kurulacağını bildiren Şahin, ayrıca Bursa’nın en eski trafo merkezi olan Merinos’taki trafo merkezinin yenilenmesinin planlandığını kaydetti. Artık şehir içinde kalan merkez, olası risklerin önlenmesi amacıyla gaz izoleli sistem(GİS) ile yenileneceğini belirten Şahin, “Buraya bir adet ek trafo yapılacak. Her iki yatırım için 35 milyon lira harcanması bekleniyor” diye konuştu.
 
KESTEL İNEGÖL HATTI ÇİFT DEVRE
 
Kestel’deki trafo merkezi ile İnegöl arasındaki 154 KV enerji iletim hattının yenilendiğini de dile getiren Hüseyin Şahin, 1980’li yılların başında tek devre olarak tesis edilmiş 27 kilometre uzunluğundaki eski hattın en yüksek taşıma kapasitesiyle çift devre olarak yapıldığını sözlerine ekledi.
 
İNEGÖL’E YENİ TRAFO
 
İnegöl’de halen OSB’ye tahsis edilmiş biri 100 diğeri 50 MVA gücünde iki trafonun yanı sıra 100 MVA gücünde UEDAŞ’a tahsis edilmiş bir trafo bulunduğunu belirten Şahin, TEİAŞ’ın 100 MVA gücünde trafo ile bağlantı fiderlerini ve koruma sistemlerini barındıran bir bina yaptığını bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X