Hava ulaşımı aksıyor

Kötü hava koşulları hava ulaşımını da olumsuz etkiliyor. Yenişehir Uluslararası Havalimanı’nı uçuşlara açık olmasına rağmen, diğer havalimanlarındaki olumsuz koşullar sefer iptallerine neden oluyor.

Hava ulaşımı aksıyor

GÜRHAN ADANA

 

Yenişehir Uluslararası Havalimanı’ndan Trabzon’a gidecek olan yolcu uçağı Trabzon Havalimanı’nda yoğun kar yağışı ve görüş mesafesinin azalması yüzünden iptal oldu. Saat 13.20’de kalkması gereken uçağın yolcularına önceden SMS ile bilgilendirme yapılarak seferin iptal edildiği bildirildi. Yenişehir Uluslar arası Havalimanı’ndan Trabzon’a 170 yolcu gidecekti.

 

İkinci iptal de, bu kez İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki yoğun kar yağışı nedeniyle yapıldı. Yenişehir Uluslar arası Havalimanı’ndan umreye gidecek olan 190 yolcuyu taşıyacak olan THY uçağı bulunduğu İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Yenişehir’e hareket edemedi. Uçak, Yenişehir’e gelemeyince umre seferi de iptal edildi.

 

Böylece Yenişehir’den gerçekleştirilmesi planlanan 2 uçuş diğer havalimanlarındaki olumsuz hava koşulları yüzünden iptal edildi.

 

Yenişehir Uluslararası Havalimanı’nda kar yağışının olumsuz bir etkisinin görülmediği, görüş mesafesinin uçakların inip kalkışlarına uygun olduğu bildirildi. Havalimanının pistinde aralıksız çalışmalar sürüyor ve pist iniş ve kalkışlara açık tutulmaya çalışılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X