Havaalanı kurtarıldı

Irak güçleri, Musul’un batısını DEAŞ’tan geri almak için gerçekleştirdikleri operasyonda Musul Havaalanı’nı tamamen ele geçirdi. Bölgede çatışmaların devam ettiği bildirildi.

Havaalanı kurtarıldı

Radikal İslamcı terör örgütü DEAŞ’a karşı operasyonun sürdüğü Musul’da dün kritik bir gelişme yaşandı.

Irak ordusu, Musul Havalimanı’na ve yakındaki Gazlani Hava Üssü’ne operasyon düzenledi. Musul Havalimanı’na özel kuvvetler, federal polis ve terörle mücadele ekiplerince baskın yapıldığı bildirildi.  Irak federal polis gücünde görevli Tümgeneral Abdulaziz Rıza el Musavi, havalimanının pistine ulaştıklarını ve bölgeyi DEAŞ’tan temizlediklerini belirtti.

ÜS OLARAK KULLANILACAK

Irak ordusu, kentin doğusundaki havalimanı ve üssünü DEAŞ’tan geri alarak, batı bölgelerindeki operasyon için üs olarak kullanmayı planlıyor.

Havaalanı ve El Gazlani üssü Dicle Nehri’nin batısında ve Musul’un güney eteklerinde yer alıyor. Kullanılmayan havaalanı şehrin güneyine ulaşmak için kritik bir önemde bulunuyor.

Musul’un doğu yakasında geçen ay kontrolü tamamen ele geçiren Irak güçleri, batı yakasını DEAŞ’tan kurtarmaya yönelik operasyona pazar günü başlamıştı.

HELİKOPTER VE BULDOZER

Iraklı güçlerin havaalanına giden yolu DEAŞ’ın kurduğu bubi tuzakları ve yerleştiği bombalardan buldozerlerle temizlediği ifade edildi.

Musul’da yaşayanlara havadan dağıtılan bildirilerde saldırının gerçekleşeceği haber verilmişti. Askeri yetkililer ise dar sokakların alanı ele geçirmeyi zorlaştırabileceğini belirtti. BM, şehirde kapana kısılmış siviller hakkında uyarıda bulunurken bazı raporlar bu sayıyı 65 bin olarak ortaya koyuyor. 160 binden fazla insan ise çoktan evlerinden kaçtı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X