Havaalanı olmazsa olmaz

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Üyesi Hasan Çepni, Yenişehir Havaalanı’ndan özel uçak kaldırarak, Bursa’daki potansiyeli ortaya koymaya çalıştıklarını söyledi.

Havaalanı olmazsa olmaz

ASLIHAN AYDIN

Oda’nın dün akşam gerçekleştirilen aylık olağan meclis toplantısında kürsüye çıkan Hasan Çepni, ”Bursa’nın geleceğe giderken olmazsa olmazı hava ulaşımı; er ya da geç hayata geçecek. Küresel Fuar Acentesi projesi ile Yenişehir Havaalanı’ndan özel uçak kaldırarak, uluslararası fuarlara katılım sağlıyoruz. Bu şekilde, Bursa’daki potansiyeli yetkililere gösteriyoruz. Odamız böyle bir gayretin içinde, yetkililerin de çözüm üretmesi gerekiyor” dedi.

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Meclis üyesi Mustafa Esgin de, önceki gün Olay Gazetesi’nde yer alan ”Türk Hava Yolları’nın Bursa’dan yeniden tarifeli sefer düzenleme hazırlığında” olduğuna dair habere atıfta bulanarak, bunun önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Esgin, ”Üç milyona yakalayan nüfusa, bine yakın yabancı şirkete sahip Bursa’nın hava yolunu aktif olarak kullanamaması ağırıma gidiyor” ifadelerini kullandı. Bir diğer BTSO Meclis Üyesi Hasan Eker ise Yenişehir Havalimanın’nın karlılık ve operasyon sorunu yaşadığını ifade ederek, Bursa’nın kendine ait bir havayolu şirketi olmadığı sürece şehirde hava ulaşımının gelişmesinin zor olduğunu vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X