‘Havacılıkta önemli başarıya imza atabiliriz’

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın havacılık konusunda önemli başarılara imza atabileceğini söyledi.

‘Havacılıkta önemli başarıya imza atabiliriz’

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay Havacılık ve Savunma Kümelenmesi (UHS) üyeleri ile Merinos Gölpark’ta biraraya gelen Recep Altepe, burada yaptığı açıklamada, Bursa’nın artık ileri teknolojili ürün üreten ve ihraç eden bir şehir haline geldiğini vurguladı. 

Bursa’yı raylı sistemler alanında önemli bir merkez haline getirdiklerini ifade eden Altepe, kentteki firmaların raylı sistem araçları ve havacılık alanında büyük başarılara imza atacak güce sahip olduğunu belirtti. 

Altepe, yerli üretimin artırılması gerektiğinin altını çizerek, ”Bursa, katma değeri yüksek ürünler üreterek kalkınır. Bize pratik üretim lazım. Bir şeyler yapıp mesafe almamız lazım. Havacılık konusunda zaman kaybettik. Bu alanda da Bursa, önemli başarılara imza atabilir” dedi. 

BTSO UHS Kümelenmesinden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran da, ”BTSO olarak, Bursa’yı her alanda marka kent yapmayı hedefliyoruz. Uzay Havacılık ve Savunma sektörleri de bunlardan biri” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X