Havai fişek fabrikasında patlama! Can kaybı ve yaralı sayısı artıyor…

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında yaşanan patlamalarda yaralanan 114 kişiden 92’sinin taburcu olduğunu duyurdu.

Havai fişek fabrikasında patlama! Can kaybı ve yaralı sayısı artıyor…

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama nedeniyle bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından birçok kişi sokağa çıktı.Bölgeye, çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Patlamanın şiddetini anlatan ilk görüntüler de geldi. Kara bulutların yükseldiği olay yerinde hava fişeklerin patlamaya devam ettiği görüldü.

Patlamayla ilgili açıklamalarda bulunan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Fabrikada 150-200 çalışan var” dedi.

Sakarya‘da havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada 4 kişi hayatını kaybetti, 108 kişi de yaralandı.

Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisindeki Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında saat 11.15 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu.

Patlama sonrası bölgeye olay yerine 85 ambulans, 2 helikopter ambulans, 11 UMKE ekibi gönderildi.

AFAD da bölgede 713 personel, 182 araç, 2 arama köpeği, 2 ambulans helikopter, 2 söndürme helikopteri ve 1 söndürme uçağının görevlendirildiğini bildirdi.

Hava destekli müdahale ile yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bölgeye gitti. 3 bakan bölgedeki incelemelerinin ardından kameralar karşısına geçti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hendek Devlet Hastanesi’nde havai fişek fabrikasındaki patlamada yaralanan işçileri ziyaret etti. Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 114 yaralıdan 92’sinin taburcu olduğunu açıkladı.

Bakan Koca sosyal medya hesabından ziyaret sırasında çekilen fotoğrafları paylaşarak, şu paylaşımda bulundu: “Sakarya Hendek’teki patlamada yaralanan ve tedavisi devam eden hastalarımızı Hendek Devlet Hastanemizde ziyaret ettik. Hastaneye kaldırılan 114 kişiden 92’si taburcu oldu, 22’sinin tedavisi sürüyor. Hayatını kaybeden 4 yurttaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum.”

“MASKE TAKIN, DIŞARI ÇIKMAYIN”

Bakan Koca öncesinde yaptığı açıklamada ise yakın bölge için ilk 12 saatinin önemli olduğunu söyledi. Koca, “Bu anlamda maskeli olunmasını, mümkün mertebe dışarı çıkılmamasını, ev, kapı ve pencerelerin biraz daha kontrollü açılmasını öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Erdoğan, şunları kaydetti:

“Her türlü tedbir alınmış vaziyette. AFAD, UMKE, itfaiye şu anda koruma altına almış durumdalar. Koruma altına aldıkları bu söndürme çalışmaları havadan helikopter ve uçak vasıtasıyla devam ediyor. Konuyla ilgili şu anda 3 bakanım orada. Ben işyeri sahibiyle de birkaç kez görüşme yaptık. Kendileri de olay yerinde ilgili arkadaşlarla çalışmaları sürdürüyor. Ölen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum.”

110 TON PATLAYICI VARDI

Fabrikanın deposunda 110 ton patlayıcı olduğu belirtildi.

RADYASYON İDDİASINA YALANLAMA

Sosyal medyadaki radyasyon sızıntısı iddiaları da AFAD açıklamasıyla yalanlandı. Açıklamada, kazanın endüstriyel olduğu herhangi bir radyasyon kaynağı bulunmadığı bildirildi.

PARÇALAR METRELERCE UZAĞA SAVRULDU

AFAD ekiplerinin öncülüğünde başlatılan arama kurtarma çalışmaları da devam ediyor. Arama köpekleri eşliğinde yeşillik alanda yapılan çalışmalar sırasında patlamanın gerçekleştiği fabrikanın metrelerce uzağına saçılan çatı, beton ve ağaç parçaları ile patlamamış halde havai fişekler olduğu görüldü. 

50 KM UZAKTAN DUYULDU

Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından birçok kişi sokağa çıktı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X