‘Havalimanının adı Selahaddin Eyyubi’

Başbakan Davutoğlu, açılışı yapılan Hakkari Yüksekova Havalimanına birlik ve kardeşlik mesajı vermek için Selahaddin Eyyubi adını verdiklerini bildirdi.

‘Havalimanının adı Selahaddin Eyyubi’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yapımı tamamlanan Selahaddin Eyyubi Havalimanı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Hakkari, Yüksekova, Çukurcalılar adına havalimanı projesini başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Ulaştırma Bakanları Binali Yıldırım ve Lütfi Elvan’a teşekkürü borç bildiğini ifade etti.

Davutoğlu, “Hayal gibi görünenleri gerçek kıldık. İnşallah nice büyük hayalleri birlikte gerçek kılacağız. Hakkari bizim için önemlidir. AK Parti’nin tarihinde de  önemli yere sahip. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız, AK Parti Genel Başkanı olarak ilk mitingine çıktığında, 2002’de, büyük yürüyüşe çıktığımızda, bu yürüyüşü Hakkari’den başlattık. İlk miting Hakkari’de olmuştu. Biz de burada yapmayı planlıyorduk. Havalimanı yetişsin, mitingimizi bir hediye ile birleştirelim diye bugüne aldık. Hediyemiz hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

“İki alternatifin en güzel örneği”

Hakkari’nin de bölgenin de geleceğinde iki yol olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Bu havalimanı, bu iki alternatifin en güzel örneği. Havalimanımıza inen her uçakla, Yüksekova, Çukurca, Şemdinli, Hakkari şenlenecek, ticaret artacak, yollar açılacak. Irak’a, İran’a, Esendere’ye buradan gidilecek. Bugün güzel hediye olarak, Derecik-Karaüzüm Kapısı’nın da resmi açılışı için imzayı atıp öyle geldim. Hayırlı olsun. 

Bu havalimanı, sadece Hakkari’de yaşayan vatandaşlarımıza değil, Iraklı, İranlı misafirlerimize de mekan olacak, buradan uçacaklar. Bizim vizyonumuz bu. Vizyonumuz, Yüksekova’yı sadece Hakkari’nin değil, bütün çevre ülkelerin de önemli bir ulaşım merkezi kılmak, bütün bu dağları şenlendirmek, hayvancılığa tarımsal desteği her açıdan artırarak yaylalarımızı şenlendirmek. Bu yolla, Hakkari’yi Türkiye’nin yükselen illeri arasına sokmak.

İkinci yol ise bütün bu güzel projenin karşısında şiddeti, terörü, baskıyı, silahı, gencecik çocuklarımızı dağa kaldırmaya dayalı bir fitne stratejisini devreye sokmak. İşte 7 Haziran, bu iki yoldan birini seçme seçimidir.”

Davutoğlu, “Bütün Hakkarili vatandaşlarımızın, Kürt, Zaza vatandaşlarımızın, bu bölgede yaşayan bütün kardeşlerimizin, bunu göz önüne alarak adım atması lazım” diye konuştu.

“Selahaddin Eyyubi adını veriyoruz”

Alandakilere, “Bir refah havzası kurmaya var mısınız? Birlik ve kardeşlik sembolü olmaya var mısınız?” diye seslenen Davutoğlu, “Evet” karşılığının ardından, şöyle devam etti:

“O zaman, biraz önce Sayın Cumhurbaşkanımızla istişare ettik: Birlik ve kardeşlik deyince akla kim gelir? ‘Yüksekova Havalimanı’na öyle bir ad verelim ki Kürtler de Türkler de Araplar da ‘işte bizim liderimiz, birlik sembolümüz’ desin ve ‘Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır’ diyenler de bir kez daha utansın. 

Yiğit Kürt kardeşlerim, bu toprakların yiğit bacıları, inşallah havalimanına bu mesajı vermek için, birlik ve kardeşlik mesajını vermek için ve ‘Kudüs ebediyyen Kürtlerindir, Türklerindir, Araplarındır, Müslümanlarındır’ demek için bu havalimanına Selahaddin Eyyubi adını veriyoruz. 

Eminim o büyük komutan o büyük alim, ordusunda bütün Ortadoğu halklarını bir araya getirerek Haçlıları dize getiren o büyük alim, manen şu anda bize şahitlik ediyordur. Ben onun manevi huzurunda, ona hitaben diyorum ki ‘Hakkarili, Yüksekovalı, Çukurcalı, Şemdinlili yiğitler, Doğulu, Güneydoğulu yiğitler, Anadolulu yiğitler bütün Türkiye sana söz veriyor ey Selahaddin Eyyubi… Sen nasıl Ortadoğu coğrafyasını kardeş kılmışsan biz de kardeş kılacağız. Sen nasıl ‘Kudüs Haçlıların değildir’ dediysen biz de sen şahit ol, Allah şahit olsun, ‘Kudüs İsrail’in değil, Müslümanlarındır’ demeye devam edeceğiz. 

Mescid-i Aksa’ya postallarla girenlerle dost olmadık, olmayacağız. ‘Kudüs Yahudilerin mekanıdır’ diyenlerle dost olmadık, olmayacağız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X