Havran’da Hıdrellez Coşkusu

Havran Belediyesi Seyit Onbaşı Mesire Alanında Hıddırellez nedeniyle etkinlik düzenledi. Etkinliğe Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Balıkesir Ak Pa…

Havran’da Hıdrellez Coşkusu

Havran Belediyesi Seyit Onbaşı Mesire Alanında Hıddırellez nedeniyle etkinlik düzenledi. Etkinliğe Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Balıkesir Ak Parti Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Havran Jandarma Komutanı Fatih Bekteş, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, Havran Emniyet Müdürü İsmail Tur, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Asarlı, Mehmet Yılmaz, Gömeç Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Uslu, Havran AK Parti İlçe Başkanı Erdal Önder, Daire Amirleri, Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri ve Havranlı vatandaşlar katıldı. Etkinlikte gün boyu konuklara Lokma ikramı yapıldı. Dilek Balonu Uçurma, Yarışmaları Çuval ve Kaşıkla Yumurta taşıma yarışmaları izleyicileri hem çocukluk yıllarını anımsattı hem de tebessümlere neden oldu. Halk Oyunları ekipleri yöresel oyunlarımızın en güzel örneklerini sunarken, Grup Keyfekeder gençleri coşturdu. Ünlü Ses Sanatçısı Cemalettin Kurtoğlu söylediği birbirinden güzel şarkılar ile hem duygulandırdı hem de eğlendirdi. Cemalletin Kurtoğlu “Seyit Onbaşı mesire yeri daha önce atıl içindeydi. Belediye Başkanımız Emin Ersoy’a atıl bir yeri adeta cennete dönüştürmüş. Bizler büyük şehirlerde böyle güzel yerleri bulamıyoruz. Havranlılar çok şanslı. Çalışkan genç başarılı dürüst bir başkana sahip hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim” dedi. Başkan Emin Ersoy Hıdrellezin köklü bir geçmişi olduğunu hatırlatarak “Köklerimize kültürümüze sahip çıkacağız, yaşatacağız. Bugün burada çocukluk yıllarımızda yaşadığımız çeşitli yarışma heyecanını yeniden yaşadık. Bundan böyle her yıl hıdrellez etkinliklerini düzenleyeceğiz.”dedi. Balıkesir Ak Parti Milletvekili Ali Aydınlıoğlu günün önemini taşıyan kısa bir konuşma yaparak halkın hıdrellezini kutladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X