Havuzda final zamanı

119 kulüpten 593 sporcunun madalya mücadelesi vereceği organizasyon Atıcılar Olimpik Yüzme Havuzu’nda başlarken, yarışların açılış seremonisi dün yapıldı.

Havuzda final zamanı

RECAİ UYSAL

Yüzme branşında altyapı çalışmalarının güçlenerek devam ettiği ve Türkiye’deki 20 Olimpik Merkezden biri olan Bursa, ulusal ve uluslararası müsabakaların önemli merkezlerinden biri oldu. 

TOHM ve altyapı çalışmalarının yanı sıra tesis olanaklarıyla da yüzme branşında lokomotif illerden biri olan Bursa, 11-12 Yaş Ulusal Gelişim Projesi Türkiye Finallerine ev sahipliği yapıyor. Atıcılar Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilecek ve 30 Temmuz’da sona erecek organizasyonda 119 kulüpten ve 593 sporcu katılıyor.

ŞAMPİYONLAR ÇIKACAK

Geleceğin şampiyonlarının organizasyonda yer alacağını belirten Yüzme Federasyonu Asbaşkanı Afife Beşik, “Keyifil bir organizasyon olmasını diliyorum. Sporcularımızdan güzel yarışlar çıkarmasını istiyorum” dedi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise “Binlerce yüzme severi Bursa’da ağırlamaktan mutluyuz. Bursa artık Türk sporunun lokomotifi oldu. Türkiye’nin altyapıda yıldızlarının belirleneceği organizasyonu başlatıyoruz. Belki 2024 yada 2028 Olimpiyatları’nda madalya alacak sporcular buradan çıkacak. Türk yüzmesinin geleceği için önemli bir organizasyon. Tüm sporculara başarı diliyorum. Ayrıca, çocuklarını spora teşvik eden anne babaları da kutluyorum” şeklinde konuştu.

Sporcular ve hakemler organizasyonun açılış seremonisine ellerinde Türk bayraklarıyla çıkarlarken, aileleri de onlara tribünden destek verdi.

Yarışların açılış seremonisi dün gerçekleştirilirken, törene Yüzme Federasyonu Asbaşkanı Afife Beşik ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Osmangazi İlçe Müdürü Fedai Din de katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X