Havuzlara sıkı denetim

Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa’daki havuz denetimlerinin büyük bir titizlikle yapıldığını belirtti.

Havuzlara sıkı denetim

Yüzme havuzlarının denetim ve kontrolünün titiz bir şekilde yapılmasının önemli olduğunun altını çizen Dr. Akan, “Bakımı, temizliği ve dezenfeksiyonu zamanında ve doğru bir şekilde yapılmayan yüzme havuzları insan sağlığını ciddi anlamda tehdit etmektedir. Kirli havuz suyunun sebep olduğu hastalıkların başında; kolera, tifo, hepatit, bağırsak enfeksiyonları, göz, kulak ve cilt enfeksiyonları gibi pek çok bulaşıcı hastalık gelmektedir” dedi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yönetmelikte belirtilen sıklıkta, yüzme havuzu denetimleri ve numune alımı yapıldığını dile getiren Dr. Akan, “Teknik personelimizin aldığı havuz suyu numunelerinin analiz sonuçları mikrobiyolojik açıdan uygun çıkmadığı takdirde; yönetmelik gereği halk sağlığını korumak amacıyla o havuzun faaliyeti durdurularak, dezenfeksiyon işlemleri başlatılmaktadır. Dezenfeksiyon sonrası tekrar alınan numunenin sonucunun uygun çıkması durumunda tekrar faaliyetine izin verilmektedir. Böylece olası bulaşıcı hastalıkların yayılması da engellenmektedir” şeklinde konuştu.

Denetimlerin amacının yüzme havuzlarının vatandaşlar tarafından daha güvenli bir şekilde kullanımını sağlamak olduğunu ifade eden Dr. Akan, “Bu kapsamda sağlığı etkileyen her konuda gerekli eğitim ve denetim çalışmalarımız devam etmektedir” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X