Hayal bile değildi gerçek oldu

2004 yılında arkadaşlarının ısrarıyla ilk kez eline aldığı tabancayla birinci olan Aysel, 11 yıla sığdırdığı 3 kez olimpiyat oyunlarına katılma hakkıyla ‘Sporun engel tanımaz’ sözünü bir kez daha doğruladı…

Hayal bile değildi gerçek oldu
Giresun’da değişen kaderini ‘Tesadüf’ olarak yorumlayan şampiyon sporcu, ‘Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür ediyorum. Onların bana verdiği desteği madalya ile taçlandırmak istiyorum’ dedi.  

RECAİ UYSAL

Bedensel engelli olmanın aslında normal yaşama engel teşkil etmediğine muhteşem bir örneklerden sadece biri Aysel Özgan… Tekerlekli sandalyeye mahkum olsa da bir çok engelsiz insanın elde edemeyeceği başarılarla dolu karnesi… Aysel, şu an sadece Bursa’nın değil tüm Türkiye’nin gurur kaynağı. Çünkü, 2016 Olimpiyatları’nda atıcılık branşında ülkemizi temsil edecek… Yıldırım Belediyespor’un bünyesinde spor yapan Aysel Özgan’la, çok keyifli bir röportaj gerçekleştirdik… Başarısının sırrını, engelli olmasına rağmen hayata nasıl tutunduğunu dobra dobra anlattı…

2004’TE BAŞLADI

Giresun’da arkadaşlarının katıldığı atıcılık turnuvasını izlerken yine arkadaşlarının ısrarıyla yarışmaya katılan ve hayatında ilk kez eline aldığı tabancayla rakiplerini geride bırakarak başladığı spor yaşantısında 3 kez olimpiyat oyunlarına katılmanın mutluluğunu yaşayan Aysel, ‘Arkadaşlarımın sayesinde bu sporu 2004 yılında yapmaya başladım. Hiç tecrübem yoktu. Hatta silahı ilk kez orada elime aldım. Atış yapmayı şampiyona sırasında öğrendim. Sonrasında birincilik geldi. O birincilik sayesinde spor yaşantım başladı ve milli takım seçmeleri, ulusal ve uluslararası organizasyonlara gittim” dedi.

ŞANS ESERİ OLDU

3. kez olimpiyatlarda mücadele etmeye hak kazandığını anımsatan Aysel Özgan, “Ben bu spora bilinçli olarak başlamadım tam anlamıyla şans eseri oldu. O yüzden yurt dışı organizasyonlar, olimpiyatları hayal etmedim. Açıkçası benim için hayal edilecek bir şey de değildi. Sağolsun milli takım antrenörlerimiz bu konuda beni bayağı iyi eğittiler. Onlar sayesinde buralara geldim. Onların sabrı, ilgisi, sevgisi, şefkati beni buralara taşıdı. Ayrıca federasyon başkanı Arif Ümit Uztürk ve milli takım antrenörümüz Tolga Korkusuz’a bana olan destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

EDEBALİ’YE TEŞEKKÜR

Bir yıl önce geldiği Bursa’da Yıldırım Belediyespor bünyesine geçen başarılı sporcu, burada olmaktan da çok mutlu. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin kendisine büyük destek verdiğini belirten Aysel, “Çok memnunum. Belediye başkanımız, kulüp başkanımız ve kulüp müdürüm beni hiçbir şeyden mahrum bırakmadı. Organizasyonda kullandığım ne varsa A’dan Z’ye aldılar. Hem maddi hem de manevi yanımdalar. Onlara da çok teşekkür ediyorum. İyi ki onlar var’ ifadelerini kullandı.

HAKKINI VERMEK LAZIM

Rio Paralimpik Olimpiyat Oyunları’nda kürsüye çıkmayı hedefledeğini belirten şampiyon sporcu, ‘Üçüncü kez olimpiyat kotası aldım. İlk 2 seferde her şey normal gibi geliyordu. Ancak bu sefer beni çok etkiledi. Benim için çok değerli olduğunu düşünüyorum. Bu kotayı almışken hakkını da vermek istiyorum. Bana büyük destek var çünkü. Sanki Rio’ya gidince elim boş gelmeyecekmişim gibi bir düşüncem var” diyerek mesajla konuşmasını tamamladı.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X