‘Hayal gücü sınırsız bir alan’

Bursalı minik okurlarıyla söyleşen İrem Uşar, çocuk kitapları yazarlığının ‘hayat gücü sınırsız bir alan’ olduğunu söyledi.

‘Hayal gücü sınırsız bir alan’

DİLEK ATLI

Nilüfer Belediyesi’nin Çocuklara Kitap Söyleşisi etkinliği için Bursa’ya gelen yazar İrem Uşar, minik okurlarla buluştu. Uğur Mumcu Sahnesi’nde ilkokul beşinci sınıf öğrencileriyle bir araya gelen çocuk kitapları yazarı İrem Uşar, Günışığı Kitaplığı’ndan çıkan son kitabı Lataşiba’yı minikler için anlattı.

Çocukların sorularını yanıtlayan yazar, kitap imzalamayı da ihmal etmedi. Uşar, çocuk kitapları için ‘Hayal gücü sınırsız bir alan’ dedi.

‘MERAK DUYGUSU…’

Kuuzu ve Lunapark Ailesi kitabıyla ‘Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği (ÇGYD) Yılın En İyi Çocuk Öyküleri Kitabı 2011 Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen yazar, konuşmasında çocuk edebiyatının önemine değinerek, “Çocuklarda merak duygusu hakimdir. Son kitabımı da yetişkinlik döneminde kaybetmeye başladığımız bu merak duygusundan yola çıkarak yazdım” dedi. Lataşiba kitabında iki farklı kentteki iki farklı karakteri işlediğini söyleyen yazar, bu kitaba özel kelimeler türettiğini ve kullandığını ifade etti.

 

YAZARLIĞA GEZEREK BAŞLADI…

Yetişkinler için Ayrıkotu adlı kitabının yanı sıra 7-10 yaş çocuklar için Fenerden Taşınan Işık kitabıyla da tanınan Uşar, yazarlığa başlama hikayesine değindi. Okul döneminde biriktirdiği paralarla dünyayı gezdiğini ve yeni insanlar tanıdığını miniklere anlatan yazar, anı ve gözlemlerini yazdığını, böylece yazarlığa başladığını söyledi.

Son kitabı Lataşiba’dan bölümlerde okuyan İrem Uşar, “Çocuk kitapları yazmayı çok seviyorum. Çünkü hayal dünyası sınırsız. Bu dünyayı dilediğince kullanmak mümkün” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X