Hayallerimiz rakamların çok ötesinde

BTSO Başkanlığına yeniden aday olan Burkay, geçmiş dönem çalışmalarını ve yeni döneme yönelik projelerini paylaştı.

Hayallerimiz rakamların çok ötesinde

ASLIHAN AYDIN

Burkay, ”Beklenti ve hayallerimiz, ulaştığımız rakamların çok ötesinde. İlklere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa ortak paydasında ortaya koydukları irade ve kararlılıkla Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda büyük bir gayretle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Nisan ayında yapılacak seçimler için geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayan Burkay, Oda’nın 2013 yılından bu yana yapılan çalışmalarını ve yeni dönem projelerini paylaştı. BTSO hizmet binasında dün düzenlenen toplantıda konuşan Burkay, bu dönemde hazırlanan birçok fikir ve projenin ete kemiğe büründüğünü kaydetti.

Burkay, “16 makro projemiz 40’a ulaştı. Meslek komitelerimizin ve sektör konseylerimizin, stratejik çalışmalarının ürünü olan projelerimizle Türkiye’ye rol model olduk.

Ortak geleceğimiz için tek vücut olmayı başaran Bursa iş dünyası, ‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ inancını sadece kentimiz için değil Türkiye’miz için de çok güçlü bir eyleme dönüştürdü. Artık yüzlerce firmamız, başta savunma ve havacılık gibi özel alanlarda olmak üzere ülkemizin milli projelerinde aktif rol üstleniyor” diye konuştu.

ORTAK AKIL KÜLTÜRÜNÜ BENİMSEDİK

Bursa ekonomi tarihinde devlet teşviklerinden en yüksek düzeyde faydalanılan projeler dönemini yaşadıklarına işaret eden Burkay, “Öz kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanırken Bursa’ya ve üyelerimize en iyi hizmeti sunduk. BTSO, kısır çekişmeler ve popülist yaklaşımlar yerine ortak akıl ve istişare kültürünü benimseyerek, projelerine odaklanan bir kimliğe büründü.

Tüm ekonomik parametrelerde Türkiye’mizin hedeflediği rakamları bugünden yakalayan bir Bursa var. Bu gurur tablosunun ortaya çıkmasında 39 bin üyemizin çok büyük katkısı var” ifadelerini kullandı.

TEKNOSAB İHRACATI ARTIRACAK

İbrahim Burkay, iş dünyası temsilcileri olarak kurallara uyan değil, kural koyan bir Bursa vizyonunu ortaya koyduklarını savunarak, “Beş yılda sadece BTSO’da değil, Türkiye’deki tüm oda ve borsalarda yeni bir anlayışı hakim kılmayı başardık. Özel sektörümüzün gücüne güç katan hizmet odaklı bir modelle şimdi yeni bir dönemin kapılarını açıyoruz.

Elde ettiğimiz başarıları sürdürülebilir kılmak adına mevcut projelerimizi geliştirmeye ve yeni projelerle Bursa iş dünyamızın önünü açmayı sürdüreceğiz. BTSO üyelerinin ortak iradesi ve kararlılığı ile Bursa’mızın vizyonunu yansıtan projelerimize yenilerini eklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

TEKNOSAB’da ilk fabrika binalarının inşaat çalışmalarına bu yıl başlamayı hedeflediklerinin altını çizen Burkay, bölgenin kente 40 milyar dolarlık ihracat değeri katacağını ileri sürdü.

YENİ FUAR MERKEZİ

Bursa’ya yakışan, dünya standartlarında bir fuar merkezi kazandırmayı amaçladıklarını da belirten Burkay, “Yeni nesil Teknoloji Geliştirme Bölgesi projemiz ile inovasyon odaklı üretimi merkezine alan bir ekosistemi oluşturarak, Bursa’yı bilimsel ve teknolojik atılımların merkezi konumuna getirmeyi hedefliyoruz.

Havacılık, uzay sanayi savunma sanayi raylı sistemler, kompozit malzemeler ile diğer ileri teknoloji ihtiva eden alanlarda seçilmiş ara girdilerin şehrimizde üretilmesini amaçlıyoruz” diye konuştu. 

İLKELİ DURUŞUMUZDAN VAZGEÇMEYİZ

İbrahim Burkay, 2013 yılının mayıs ayından bugüne gerek meclis üyeleri, gerekse de meslek komiteleri, sektör konseyleri ve sivil toplum kuruluşları ile çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Burkay şöyle devam etti: “Beş yıl önce bizleri bu göreve getiren 59 iş dünyası kuruluşundan oluşan Bursa 2023 Platformu, bugün 84’e ulaşan STK sayısı ile kentimizi 2023 hedeflerine taşımakta kararlı.

Bursa ortak paydasında ortaya koyduğumuz irade ve kararlılıkla, Türkiye’mizin hedefleri doğrultusunda büyük bir gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Beklenti ve hayallerimiz, ulaştığımız rakamların çok ötesinde. İlkeli duruşumuzdan vazgeçmeden ilklere imza atmaya devam edeceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X