Hayallerinize sansür koymayın

Ünlü yönetmen Ömer Faruk Sorak, İstanbul’daki bir üniversitede katıldığı söyleşide gençlere sıradan insanlar olmamaları tavsiyesinde bulundu.

Hayallerinize sansür koymayın

Özellikle ‘Vizontele’, ‘G.O.R.A’ ve ‘8 Saniye’ gibi filmlerin yönetmeni Ömer Faruk Sorak, gençlerle buluştu. Bir ders niteliğindeki söyleşide herşeyin hayal kurarak başladığını söyleyen Sorak, ‘Sıradan olmayı hayal etmeyin, hayallerinize sansür koymayın. Hayalperest olun demiyorum ama her şey hayal kurarak başlıyor. Sakın gerçekleşmez diye hayallerinize sınır koymayın, başkasının da koymasına izin vermeyin. En önemlisi bu’ dedi. 

KADIN OLARAK YAŞAMAK ZOR

Konuşmasında Türkiye’nin kanayan yarası kadına yönelik şiddete de dikkat çeken Ömer Faruk Sorak, genç kızlara da önemli mesajlar verdi. Türkiye’de kadın olarak yaşamanın zorluğuna değinen Sorak, ‘Bu ülkede kadın olmak zor. Kadın erkek ayrımı çok. Kendinizi bir başkasına değil kendine emanet eden, düşünen, sorgulayan insanlar olarak hayata atılmalısınız. Bizim öyle insanlara ihtiyacımız var’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X