Hayat verenlerle hayata tutunanlar buluştu

İl Sağlık Müdürlüğü, Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında organ bağışında bulunarak hayat verenlerin aileleriyle organ bağışı ile hayata tutunanları, “Hayat Verenlerle Hayata Tutunanlar” töreninde bir araya getirdi. Törende, organlarını bağışlayan kişi

Hayat verenlerle hayata tutunanlar buluştu

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Uzman Dr. Arif Kapuağası, törende yaptığı konuşmada, son 4 yılda organ nakli alanındaki çalışmalarıyla Bursa’nın değer verdikleri bir il olduğunu söyledi. Nakillerde aile izni alma oranlarının kendileri için önemli olduğunu anlatan Kapuağası, “Bursa bölgesi şu anda yüzde 50 ile gerçekten çok iyi bir durumda. Biz aslında 2 bine yakın beyin ölümü tespit ediyoruz ama bunlardan sadece yüzde 23’ünü bağışa çevirebiliyoruz. Yüzde 78’i maalesef organ bağışını reddediyor. Bunun altında da en çok yanlış dini inanışlar yatıyor” diye konuştu.

Valisi İzzettin Küçük de Bursa’nın organ naklindeki yüksek gayretini öğrenerek mutlu olduğunu söyleyerek, bu başarıda emeği geçenlere teşekkür etti. İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, Bursa’nın organ naklindeki başarısının bir grup çalışması olduğuna işaret etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X