‘Hayatta kalmaları için elimizden geleni yapacağız’

Japonya Başbakanı Abe, 2 Japon vatandaşının IŞİD tarafından kaçırılmasına ilişkin, “Kesinlikle zarar görmemelerini ve hemen serbest bırakılmalarını istiyorum. Hayatta kalmaları için elimizden geleni yapacağız” dedi.

‘Hayatta kalmaları için elimizden geleni yapacağız’

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Kudüs’te düzenlediği basın toplantısında, 2 vatandaşının IŞİD tarafından rehin alınmasına ilişkin, “Kesinlikle zarar görmemelerini ve hemen serbest bırakılmalarını istiyorum” dedi.

Uluslararası toplumun boyun eğmeden ve işbirliği içinde terörizme sert biçimde cevap vermesi gerektiğini vurgulayan Abe, rehinelerin serbest bırakılması için talep edilen 200 milyon dolarlık fidyenin ödenip ödenmeyeceği ile alakalı olarak şunları söyledi:

“Bu olayda en önemli önceliğimiz hayatta kalmalarını sağlamak ve diğer ülkelerin de yardımıyla rehinelere ilişkin bilgi almak. Şu andan itibaren, vatandaşlarımızın hayatta kalması için elimizden geleni yapacağız.” 

IŞİD tarafından yayınlanan videoda, yüzü örtülü militanın elinde siyah bir bıçakla tehditler savurduğu görülüyor. Video kaydında, Japonya’yı tehdit eden militan, 72 saat içinde 200 milyon dolar verilmemesi durumunda her 2 rehinenin de öldürüleceğini belirtiyor.

Japonya Başbakanı Abe, ülkesinin IŞİD’e karşı savaşan devletlere 200 milyon dolar yardım yapacağını açıklamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X