Haydariye’de pilav günü

Gemlik Haydariye Mahallesi, kuruluşunun 136. yıldönümünü geleneksel pilav günü ile kutladı.

Haydariye’de pilav günü

CEMAL KIRGIZ

1880 yılında kurulan mahallede organize edilen Pilav Günü’ne Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de yer aldığı pilav günü, Gemlik Halk Dansları Folklor Ekibi ve Bursa Mehteran Takımı gösterileri ile renklendi. 

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu, kültürlerin gelecek nesillere aktarılmasının yanı sıra yapılan, yapılacak olan ve yapılması gereken projelerin istişaresi açısından da köy günlerinin önemli olduğunu söyledi. Barutçuoğlu, Haydariye Mahallesi’ne yönelik hizmet ve yatırımların süreceğini söyledi.

TURİZM BELDESİ OLACAK

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Haydariye Mahallesi’nin Gemlik’in turizme yönelik yüzü olduğunu anlattı. Belediye Başkanı Refik Yılmaz, mahalle halkından derme çatma, baraka misali ev yapmamalarını istedi. Haydariye Mahallesi’nin yatırımlarla birlikte turizm beldesi olacağını vurgulayan Yılmaz, derme çatma ev yerine köy tipi, turizm tipi ev projelerini Gemlik Belediyesi olarak vatandaşlara ücretsiz verdiklerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X