‘Haydarpaşa Garı açılsın’

Bursa Demiryolu Sevdalıları Derneği Başkanı Kemal Demirel ve dernek üyeleri tarihi Haydarpaşa Garı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

‘Haydarpaşa Garı açılsın’

“Trafik Terörüne Yeter Artık Bursa’ya ve Türkiye’ye Demiryolu İstiyoruz” kampanyasını 18 yıldır ülke genelinde sürdüren Dernek Başkanı Kemal Demirel, 1908 yılında yapılan İstanbul-Bağdat demiryolunun başlangıç noktası olan tarihi Haydarpaşa Garının atıl halde bırakılmasından dolayı üzgün olduklarını belirtti. 

Demirel, Haydarpaşa Garının demiryollarına sahip çıkmak noktasında önemli bir yer tuttuğunu belirterek, tekrar açılmasını ve tren seferlerinin yeniden başlaması gerektiğini söyledi.

Ayrıca tarihi Haydarpaşa Garının amacının dışında kullanılmak istenmesinin kabul edilebilir bir düşünce olmadığını söyleyen Demirel, dernek üyeleriyle birlikte “Tarihimize ve Hatıralarımıza Sahip Çıkalım Haydarpaşa Garı Açılsın” etkinliği gerçekleştirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X