Haydi beyler hep beraber omuz omuza 3 puana!

Ligde 3 haftadır kazanamayan Bursaspor, Çaykur Rize karşısında özlemini dindirme amacında… Timsah, zirvedeki takımların puan kaybettiği haftada ligde zor günler geçiren rakibi karşısında fırsatı kaçırmak istemiyor. Timsah Arena’daki mücadele 20.00’de ba

Haydi beyler hep beraber omuz omuza 3 puana!

Spor Toto Süper Lig’de son haftalarda istediği sonuçları alamayan Bursaspor, bugün Çaykur Rizespor’u ağırlıyor. Timsah Arena’da 20.00’de başlayacak olan kritik 90 dakikayı Denizli’den Süper Lig hakemi Ümit Öztürk yönetecek. Son 3 haftadan sadece 2 puan çıkaran ve son olarak Galatasaray’a deplasmanda kaybeden yeşil beyazlılar, zirvedeki takımların puan kaybettiği haftada kazanarak hem galibiyet özlemini gidermek hem de üst sıralara yaklaşmak istiyor.

TOMAS NECID 11’E

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu bugün sahaya süreceği 11’de bir takım değişiklikler yapacak. Formsuz Deniz Yılmaz’ı kulübeye çekmesi beklenen Hamza Hoca’nın Akhisar Belediyespor’la oynanan kupa maçında 2 gol atan Tomas Necid’i bu kez sahaya süreceği tahmin ediliyor. Genç teknik adamın orta alanda ise Faty’nin yerine Cristobal Jorquera’yı oynatması bekleniyor. Ligde zor günler geçiren Rizespor’da kart cezalı Janster forma giymeyecek.

 

TANIDIK HAKEM!

Bursaspor’un bugünkü Çaykur Rizespor maçında Ümit Öztürk düdük çalacak. Yeşil Beyazlılar Öztürk yönetiminde bugüne kadar 2 maça çıktı. Bursaspor bu sezon Öztürk’ün yönettiği Atiker Konyaspor maçını 2-0 kazanırken, geçen sezonki Kayserispor maçını 2-1 kaybetmişti. Konyaspor maçında başarılı bir yönetim gösteren Öztürk, görev aldığı diğer karşılaşmalardaki yönetimleriyle dikkat çekmişti. 

 

JORQUERA SINIRDA!

Bursaspor’un bu sezon en golcü isimlerinden biri olan Cristobal Jorquera kart sınırında bulunuyor. Geride kalan haftalarda 3 sarı kart görerek sınıra gelen Şilili orta saha oyuncusu Karadeniz ekibiyle oynanan maçta görev alması ve kart görmesi halinde ligin 14. haftasında oynanacak Beşiktaş karşılaşmasında cezalı duruma düşecek.

​28 SENEDİR GEÇİT VERMİYORUZ

Geride kalan 12 haftada 21 puan toplayarak 5. sırada yer alan Bursaspor bugün sahasında Çaykur Rizespor’u yenerek üstündeki rakipleriyle puan farkını azaltmak istiyor. İki ekip, bugünkü karşılaşma ile birlikte ligde 29. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 28 maçta Bursaspor, 13 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, Karadeniz ekibi ise 11 müsabakada gülen taraf oldu. Bursaspor, mavi yeşilliler ile evinde oynadığı 14 lig maçında sadece bir kez mağlubiyet yaşarken, son 5 maçta ise sahadan puanla ayrılmasını başardı. Çaykur Rizespor, Bursaspor’a karşı son deplasman galibiyetini 28 Ağustos 1988 yılında 2-1’lik skorla almıştı.

MAÇ METRE

 

STAT: Timsah Arena

HAKEMLER: Ümit Öztürk, Bahattin Duran, Kerem Ersoy

 

EKSİK: Şamil, Sane, Serdar

EKSİK: Janster

BİLETLER: VIP 1-2.balkon 200, Batı alt tribün 100, Doğu alt tribün 50, doğu üst tribün 40, güney kale ve Tofaş tribünü 20 TL.

20.00 Lig TV 2 /Canlı

 BURSASPOR 

1 Harun Tekin 

22 Erdem Özgenç 

4 İsmail Konuk

66 Tomas Sivok 

23 Aziz Eraltay 

7 Merter Yüce

8 Cristobal Jorquera

28 Yonathan Del Valle

10 Pablo Batalla 

11 Joshua John

15 Tomas Necid

 ÇAYKUR RİZESPOR 

1 Abdoulaye Dıallo

53 Dhurgham Ismael

77 Orhan Ovacıklı

2 Oboabona

30 Ali Yakoubi

4 Davide Petrucci

6 Robin Yalçın

10 Emrah Başsan

19 Oğulcan Çağlayan

78 Ahmet İlhan Özek

9 Leonard Kweuke

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X