Haydi Bursa bu borcu beraber bitirelim

Başkan Ay ‘Artık Bursaspor’un imajını yenileme ve borç yükünden kurtulmak için seferberlik yapma zamanı. Herkese söz veriyorum, bu stadın tribününe, locasına verilen her kuruşun hesabını vermeye hazırım.’ dedi.

Haydi Bursa bu borcu beraber bitirelim

Tolga ÖZTAŞ

Bursaspor Olağan Divan Kurulu toplantısı dün Merinos Kongre Kültür Merkezinde yapıldı. Katılım son derece az olduğu toplantıda Başkan Ali Ay, kulübün mali yapısıyla ilgili önemli mesajlar verdi. 

Başkan Ay ‘Mücadele etmeden, savaşmadan hiçbirşey kazanılmaz. Bunun farkında olduğumuzu ve bu nedenle yaklaşık 4.5 aydır tüm enerjimizle yaşadığımız krizden çıkabilmek çin her şartı zorluyoruz.  Açıkça itiraf etmek istiyorum; Şu 4.5 ay içersinde tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Bu göreve gelirken kendi sanayici arkadaşlarımda dahil herkes elini taşın altına koyacaktır diye ümit etmiştim ama maalesef beklediğim gibi olmadı’ dedi. 

İŞTE İKİ NEDEN

Kararsar havayı dağıtmak için çok çalıştıklarını ifade eden Ali Ay şöyle konuştu: ‘Neden bu şehrin insanlarını top yekün bu mücadeleye ortak edemiyoruz. Bursaspor’dan uzak tutan şey ne? Sanayiciler, işadamları neden yüzlerini Bursaspor’a dönmüyorlar?.  Bunu kabullenmiyorum. Bu şehirde yaşamında kazanmanında bir bedeli olmalıdır. Aklıma sadece 2 cevap geliyor. 1. Suistamal, 2 vefasızlık. Bunu sadece belirli bir dönem için söylemiyorum. Belkide en başından beri sanayici yardımcıda bulunmuş ancak yardım eden kişi yardımlarının doğru kullanılmasını ister.’

HESABINI VERİRİM

‘Bugüne kadar sadece 15 tane loca 3 tane kapı ismi satıldı. Ben buradan Bursa’nın markalarına sanayicilerine bir kez daha sesleniyorum. Öyle bir noktaya geldik ki, kabul ediyorum suçlu hale getirildiniz. Neden? Bursaspor’dan uzak duruyorsunuz diye. Size söz veriyorum, bu stadın tribününe, locasına verdiğiniz her kuruşun hesabını vermeye hazırım. Size söz veriyorum, eğer bu kulübün tek bir parası, futbolcunun, menajerinin cebine haksız yerine girsin son kuruşuna kadar aldığımız parayı iade ederim. Sizden rica ediyorum uçurumun kenarında aldığımız bu kulübü hep birlikte mali olarak düzlüğe çıkaralım. Artık çözüm zamanı.’

BU KAPIDAN İÇERİ GİREMEZ

‘Artık Bursaspor’un imajını yenileme ve borç yükünden kurtulmak için seferberlik yapma zamanı. Üç cephede savaş veriyoruz. Birincisi Bursaspor’un takım olarak başını öne eğdirmemek. Futbolcu tekmeye kafa uzatmıyorsa arkadaşının hatasını düzeltmek için koşmuyorsa, dini imanı para ise bu kapıdan içeri giremez. İkinci mücadelemiz bu kulüp kimsenin babasının malı değil. Şikayet için çözüm olarak buraya geldik. Dünyanın öbür ucunda da olsa bu çözümü bulacağız. Tasarruflu büyüme noktasında gideceğiz. Hem tarasarruf edeceğiz hem de gelirlerimizi artıracağız. Geçen sezon futbol için harcana para 140 milyon TL. Bu sene 55 milyon TL ayırdık. Buna vergiler dahil.’

BU BORÇ NASIL BİTER?

‘140 Milyon nerede ? 55 Milyon nerede?. Ben sanayiciyim. Bu fazileri biz bitirmediğimiz müddetçe Bursaspor’u düzlüğe çıkartamayız. Şuanda 70 Milyon TL kredi kullanıyoruz. İstanbul’da görüşmelerimiz oldu. 4 yıl vadeli daha iyi kredi alma şansımız olursa çok fazla problemimiz olmaz. Borcu bitirmek için stat ismini, locaları ve kombineleri satmalıyız. Benzin istasyonu projeleri gerçekleştiği takdirde kulübümüz düzlüğe çıkacaktır. Eğer olmazsa her yıl 40-50 Milyon TL’lik futbolcu satışı yapmamız lazım. Bizler gövdemizi başımızı taşın altına soktuk. Bütün taraftarlara şunu sesleniyorum çok güzel bir Bursaspor geliyor’ 

Sağolasın Edebali

 

Başkan Ali Divan toplantısında uzun süredir gündemde olan Spor Lisesi için adımların atıldığını söyledi. Başkan Ay ‘Biliyorsunuz lise için genel kurulda söz vermiştim. Bu akşam meclisten çıktı. Yüzde 99 olasılıkla izni almış durumdayız. Bu konuda sayın Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye çok teşekkür ediyorum.’ dedi. 

Gençler sahada olacak

Yeni sezonda kadro içersinde birçok genç isim olacağını ifade eden Ali Ay ‘Bursaspor bünyesinde şuan 52 futbolcu var. Bunların oynayanlarını biliyorsunuz. Bir kısmı Yeşil Bursa’da, bir kısmı da yeni katılacak olan gençlerimiz. Ben de gençleri oynatmaktan yanayım. Hocam ile zaten konuştum. Bursaspor eğer tekrar şampiyon olacaksa bunu altyapıdan arkadaşlar ile yapacak. İsmail Ertekin hocamızla görüştüm. Oynamayan 5-6 arkadaşımıza Bandırmaspor’da kiralık olarak oynamasını sağlayacağız. Dedim ki 30 maçın üzerinde oynarsa 5 kuruş para almayacağım dedim. Kendisi de kabul etti.’ diye konuştu.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X