Haydi sandığa

Liderler söyleyeceklerini söyledi, söz artık vatandaşta. 53 milyonu aşkın seçmen bugün sandık başına gidiyor. Oy kullanma saatleri 08.00-17.00 arasında.

Haydi sandığa

Yurt içinde 53 milyon 765 bin 231 seçmen, gergin bir seçim kampanyasının ardından bugünkü genel seçimlerde sandığa gidiyor. Seçmenler, gümrük kapılarında da oy kullanabilecek.

Seçmenler, tüm yurtta 08.00-17.00 saatleri arasında oy verecek. Saat 17.00’ye geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sırayla oylarını kullanabilecek. Seçmen bilgi kağıdı ellerine ulaşmayan vatandaşlar da oy kullanabilecek.

KİMLİK BELGESİ ŞART

Kağıdı bulunmayıp kütüğe kayıtlı olanlar, ibraz edecekleri kimlik belgeleriyle (nüfus kağıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy verebilecek. 

Üzerinde T.C. kimlik numarası olmayan bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında seçmen bilgi kağıdını veya T.C. kimliğini ispata elverişli bir belgeyi de ibraz etmesi şart olacak. Seçmenler, YSK’nın internet sitesinden hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilecek.

20 PARTİ, 165 BAĞIMSIZ

Genel seçimlere 20 parti katılacak. AK Parti, Anadolu Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, CHP, DP, DSP, Halkın Kurtuluş Partisi, HDP, Komünist Parti, MHP, Millet Partisi, Saadet Partisi ve Vatan Partisi 85 seçim çevresinde, Hak ve Özgürlükler Partisi 75 seçim çevresinde, Merkez Parti 73 seçim çevresinde, LDP 58 seçim çevresinde, DYP ve Yurt Partisi 56 seçim çevresinde, Toplumsal Uzlaşma, Reform ve Kalkınma Partisi 55 seçim çevresinde, Hak ve Adalet Partisi 43 seçim çevresinde seçime katılacak. 165 bağımsız aday da sandıktan milletvekili çıkmaya çalışacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X