Haydi Timsah! Bitsin artık bu çile

İlk 4 haftada 1 puanla dibe çakılan Bursaspor’un bu akşamki rakibi Yılport Samsunspor… Yeşil beyazlıların Bitci Timsah Park’ta 20.00’de başlayacak kritik mücadelesini İstanbul Bölgesi A Klasman hakemi Mustafa Kürşad Filiz yönetecek. Tek hedef kazanıp ligde yeni bir sayfa açmak.

Haydi Timsah! Bitsin artık bu çile

TFF 1.Lig’de sezona istediği gibi başlayamayan ve oynadığı 4 maçta yalnızca bir puan alıp üst üste 3 mağlubiyetle taraftarını üzen Bursaspor bu akşam Yılport Samsunspor’u konuk edecek. Bitçi Timsah Park’ta 20.00’de başlayacak zorlu mücadeleyi İstanbul Bölgesi A Klasman hakemi Mustafa Kürşad Filiz yönetecek. Filiz’in yardımcılıklarını Mehmet Kapluhan ve Oğuz Kağan Çalışır yapacak. Maçın 4. hakemi ise Efe Tanrıverdi olacak.

TEKKE KİMLERİ KESECEK?

Yılport Samsunspor’u yenerek hem mağlubiyet serisine son vermek hem de 19 takımlı ligin 18. basamağından kurtulup çıkış başlatmak isteyen Bursaspor’da 3 puandan başka bir şey düşünülmüyor. Yeşil beyazlı takımda sakatlıkları tam olarak geçmeyen İsmail Çokçalış, Ramazan Keskin ve Cristobal Jorquera yok. Teknik Direktör Fatih Tekke’nin Altınordu maçı kadrosundan bazı isimleri yedeğe çekmesi bekleniyor. Karadeniz ekibinde ise sakatlıkları bulunan Ismael Diomande, Alen Melunovic, Gökhan Karadeniz, Barış Başdaş, Cihan Kahraman ve Vukan Savicevic kadroda yer almıyor.

Farkı eritmek gerek

Kadrosuna 15 yeni isim katmasına ve teknik adam değişikliğine gitmesine rağmen TFF 1.Lig’de zor günler geçiren Bursaspor zirve yarışında hayli geriye düştü. Ligin ilk 4 haftası tamamlandığında zirvedeki ilk iki takımın 11 ve 9 puan gerisene düşen Bursaspor, bugün konuk edeceği 6 puanlı Yılport Samsunspor’u da 5 puan geriden takip ediyor. Karadeniz ekibi, çıktığı 3 maçta 2 galibiyet alırken, yalnızca Kocaelispor’a deplasmanda 1-0 mağlup oldu.

28’i bulmak istiyoruz

Bursaspor ile Samsunspor bugün 70. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce çeşitli profesyonel liglerde ve kupada mücadele veren iki ekip geçmiş randevularında dengede bir görüntü çizdi. Bursaspor 27 maçı kazanırken, Samsunspor ise 23 maçtan galip ayrıldı, 19 karşılaşmada ise taraflar berabere kaldı.

Evimizde üstünüz

Yeşil beyazlı takım Samsunspor’a karşı iç sahada kurduğu üstünlük ile dikkati çekiyor. Daha önce Bursa’da oynanan 33 karşılaşmada yeşil beyazlılar, 19 kez kazanırken, Samsun ekibi ise 7 karşılaşmada galibiyetle ayrıldı. 7 maçtan ise eşitlik çıktı.

İkisi de sahasında kazandı

Geçtiğimiz sezon 6 yıl sonra ilk kez TFF 1. Lig’de karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde, ev sahipleri galibiyeti elde etti. Bursa’da oynanan mücadeleyi yeşil beyazlılar 3-0’lık net bir skorla kazanırken, Samsun’da oynanan karşılaşmada da kırmızı beyazlılar, sonuca 4-1’lik skor ile gitti. Bursaspor, rakibiyle oynadığı son 7 maçın da 4’ünü kazandı.

Tekke Altıparmak’a yenilmiyor

Bursaspor Teknik Direktörler Fatih Tekke ile Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, daha önce çeşitli takımlarla 4 kez karşı karşıya geldi. Tekke’li Denizlispor, 2018’de Altıparmak’ın BB Erzurumspor’unu 2-1 yenmeyi başarırken; diğer 3 karşılaşmadan da beraberlik çıktı. İki teknik adam son olarak İstanbulspor-Hatayspor maçında karşı karşıya gelmiş, maç 2-2 sonuçlanmıştı.

STAT: Bitci Timsah Park

HAKEMLER: Mustafa Kürşad Filiz, Mehmet Kapluhan, Oğuz Kağan Çalışır

4. HAKEM: Efe Tanrıverdi

BİLETLER: 1963 Tribünü: 250 TL, VIP 1.Balkon: 150 TL, Batı Alt Tribün: 100 TL, Doğu Alt Tribün: 50 TL, Doğu Üst Tribün: 30 TL, Güney Kale Arkası (TEKSAS): 20 TL, TOFAŞ Tribünü: 20 TL.

20.00/beIN MAX 1-TRT SPOR

BURSASPOR
35 Erhan Erentürk
29 Mert Yılmaz
31 Luka Capan
22 Taha Altıkardeş
3 Onur Atasayar
26 Kubilay Sönmez
36 Burak Altıparmak
7 Namık Alaskarov
10 Reagy Ofosu
18 Tim Matavz
99 Elton Acolatse

EKSİKLER: İsmail Çokçalış, Ramazan Keskin, Cristobal Jorquera

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Y.SAMSUNSPOR
93 Aykut Özer
2 Ali Ülgen
21 Kevin Boli
15 Recep Yılmaz
28 Soner Gönül
88 Osman Çelik
55 Hasan Kılıç
70 Moryke Fofana
77 Melih Okutan
23 Yasin Öztekin
9 Tomane

EKSİKLER: Ismael Diomande, Alen Melunovic, Gökhan Karadeniz, Barış Başdaş, Cihan Kahraman, Vukan Savicevic

Teknik Direktör: Mehmet Altıparmak

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X