Hayvancılık işletmeleri şehir dışına alınıyor

Karacabey Belediyesi, kenar mahallelerde bulunan besi damlarının, ilçe dışındaki bir alana taşınması kararı aldı. Karacabey Belediyesi, küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan işletmeleri, kentin uzak bir bölümünde konumlandıracak.

Hayvancılık işletmeleri şehir dışına alınıyor

Karacabey Belediyesi ilçenin taşra mahallelerinde ve sokak aralarında konumlanmış, hayvan yetiştiricisi küçük ve orta ölçekli işletmeleri şehir dışına taşıma karara aldı. Karacabey Belediyesi, bu işletmeleri kamyon garajı arkasında bulunan merada inşa edeceği, ‘Modern Hayvancılık Tesisi’nde toplayacak. Hayvancılık işletmesi sahipleri ile önceki gün gerçekleştirilen toplantıda, taşınacak alanda inşa edilecek tesis projesine son hali verilirken, kamyon garajı arkasında bulunan ve 7 bin dekar büyüklüğündeki meradan, 45 dönüm büyüklüğünde bir alanın ayrılarak, Karacabey Belediyesi’ne devir işlemlerinin tamamlandığı kaydedildi.

MODERN TESİSLER

Kentin modern bir görünüme kavuşması adına önemli kararlar almayı sürdüreceklerini ifade eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ‘Modern Hayvancılık Tesisleri’nin kent sağlığına önemli katkı sunacak düzeyde olduğunu belirtti. Özkan, tesislerin başta veterinerlik ve karantina hizmetleri olmak üzere tüm çağdaş üretim normlarına sahip olacağını vurguladı.

İl Mera Komisyonu’ndan gerekli izin ve tahsis işlemlerinin alındığını belirterek, kısa sürede padok tarzındaki işletmelere sahip olacak tesis inşaatına başlanacağı kaydeden Belediye Başkanı Ali Özkan, konunun çözüme kavuşması adına gösterdiği yoğun ilgi için de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e, minnettar olduklarını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X