Hazinedar’dan görevden uzaklaştırılmasına ilişkin açıklama

İçişleri Bakanlığı’nca görevinden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, belediye binası önünde toplanan partililere hitaben yaptığı konuşmada görevden uzaklaştırılmasına dair açıklamalarda bulundu.

Hazinedar’dan görevden uzaklaştırılmasına ilişkin açıklama

İçişleri Bakanlığı’nca görevinden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, belediye binası önünde toplanan partililere hitaben konuştu.

Allah’ın verdiği canı, Allah’ın aldığını, milletin verdiği emaneti de ancak ve ancak milletin alabileceğini belirten Hazinedar, yüzde 77 oy ile Beşiktaş halkının emanetini temsil ettiğini, dört yıldır çok zor şartlarda hizmet etmeye çalıştığını söyledi.

Hazinedar, Türkiye rekoruyla seçilmiş, CHP’nin en yüksek oy aldığı yerin, Atatürk devrimlerinin, milli ve manevi değerlerle birlikte en güzel yaşandığı, herkesin gözünün olduğu, büyük bir iştahla baktığı şehrin belediye başkanı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Basından öğrendiğim kadarıyla uzaklaştırılma gerekçem, birtakım yolsuzluk iddialarıyla 2016 yılından beri hakkımda FETÖ/PYD üyeliği suçu iddiasıyla yürütülen soruşturmalardır. Değil ben, bu darbeci terör örgütü olan cemaate, hiçbir cemaate mensup ailemde ya da sülalemde bir tek kişi bulamazlar.”

Eşinin ve çocuğunun pasaportlarının, yurt dışı yasağı konularak alındığını aktaran Hazinedar, bunun kendisini çok üzdüğünü vurguladı.

Hazinedar, “Hakkımda belediye başkanı sıfatıyla açılmış tek bir dava bulunmamaktadır. Ne gariptir ki, Ataşehir Belediye Başkanımız Sayın Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırıldığı tarihe kadar hakkımdaki bütün inceleme, araştırma ve soruşturmalarla ilgili lehimde kararlar verilmiştir, hem mülkiye müfettişleri hem Danıştay tarafından, hem de takipsizlik kararlarıyla.” şeklinde konuştu.

Murat Hazinedar, 1 Aralık’ta belediyelerine 16 müfettiş ve teftiş görevlisi gönderildiğini aktararak, onların bugüne kadar hiçbir şey bulamadığını öne sürdü.

Belediyelerinin son iki yılda 180 inceleme, araştırma ve soruşturmaya tabi tutulduğunu dile getiren Hazinedar, “Bütün bunlardan bir şey bulamayanlar, ‘Biz kararı verdik, siyaseten verdiğimiz kararı siyaseten uygulamak üzere sadece ve sadece altı boş gerekçeleri bildiriyoruz.’ demişlerdir. Allah büyük ama inanıyorum ki, Mahkeme-i Kübra’nın bir de beşeri adaleti vardır. Sonuç itibariyle biz abdestinden şüphesi olmayan insanlarız, hak eninde sonunda yerini bulur.” dedi.

Hazinedar’ın konuşması sırasında eşi ve çocuğu da yanında hazır bulundu.

Hazinedar’ın görevden uzaklaştırılmasına ilişkin İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında mal varlığına yönelik olarak yürütülen soruşturma; FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yürütülen soruşturma; ayrıca belediye hizmetlerinin zorunlu bağışa tabi tutularak iş sahiplerinden zorla para alınması, usulsüz ihale ve ruhsat verilmesi, kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması ve bunun karşılığında haksız kişisel menfaat temin edilmesi ve görevi kötüye kullanma niteliğindeki diğer eylemlerinden hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle Murat Hazinedar Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X