Hazır betonun kalitesine dikkat

Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, konut satın alırken kullanılan hazır betonun kalitesinin sorgulanmasıyla deprem ve doğal felaketlerde yaşanacak zararların en aza indirileceğini söyledi.

Hazır betonun kalitesine dikkat

İnşaatlarda kaliteli dekorasyon malzemelerinin kullanımında gösterilen hassasiyetin hazır beton kalitesinde de gösterilmesi gerektiğini ifade eden Vardar, ”Potansiyel deprem bölgesi olarak adlandırılan kentimizin ve çevre illerin özellikle konutlarda kullanılacak hazır beton konusunda bilinçlenmesi gerekiyor” dedi. 

Vardar, Ar-Ge çalışmaları sayesinde günümüzde üretilen betonların büyük gelişme göstermeye başladığını kaydetti.

EK MALİYETTEN KURTARIR

Tüketicilerin hazır beton noktasında çok kritik bir rol üstlendiğini dile getiren Vardar, ”Tüketici doğrudan en ucuzu değil, satın aldığı her malda olduğu gibi betonda da aynı kalitede olması şartıyla en ucuzu tercih etmelidir” diye konuştu.

Vardar, iyi korunmuş, düzgün sıkıştırılmış ve kaliteye önem veren bir firmada üretilmiş hazır betonun servis ömrü ve kullanım amacı doğrultusunda ilave maliyetlere katlanmaktan kurtardığını vurguladı. 

ÇÜRÜK MİRAS BIRAKILMASIN

Vardar, ”Kaliteli üretim yapan hazır beton firmasından satın alınmış ve koruma tedbirleri alınmış, bakımı hassasiyetle yapılmış yüksek sınıflı bir betonun servis ömrü 2-3 katına çıkmaktadır. Milli servetin ve doğal kaynakların korunması için, inşaatlarda kısa ömürlü değil yüksek dayanıklılığa sahip betonlar kullanalım” dedi. 

Vardar, inşaat maliyetini düşürmeye çalışırken geleceğe çürük bir miras bırakılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X