Hazır giyim devleri Türkiye’ye güveniyor

Türkiye’den yıllık 4 milyar dolarlık hazır giyim ithalatı yapan Nike, Adidas, Mango ve H&M gibi 15 global firmanın temsilcisi Türkiye’ye güvendikleri, planlamalarında herhangi bir değişiklik olmadığı mesajını verdi.

Hazır giyim devleri Türkiye’ye güveniyor

İstanbul Hazırgiyim İhracatçıları Birliğinin (İHKİB) Four Seasons Otel’de ‘Birlikte Daha Güçlüyüz’ başlıklı buluşma toplantısında İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Türkiye’den hazır giyim ithalatı yapan global ölçekli 15 büyük firmanın Türkiye temsilcileriyle bir araya geldi. 

Tanrıverdi, burada yaptığı konuşmada, uluslararası pazarlarda oluşturulmak istenen olumsuz Türkiye algısını kırmak için harekete geçtiklerini belirterek, bir araya geldikleri 15 firmanın Türkiye’de yıllık yaklaşık 4 milyar dolarlık ithalat yaptığını söyledi. Bu küresel grupların Türk hazır giyim endüstrisi için vazgeçilmez öneme sahip olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, Türkiye’nin 17 milyar dolar ihracatla dünyanın yedinci, AB’nin ise üçüncü büyük tedarikçisi konumunda olduğunu anımsattı.

GELECEĞİ KURGULUYORUZ

Tanrıverdi, 2023 yılı için 60 milyar dolar ihracat hedefi koyduklarını hatırlatarak, küresel pazarlardaki sıkıntılara rağmen 2016’nın 7 aylık bölümünde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,4 ihracat artışı gerçekleştirdiklerini, yükseliş trendinin ağustosun ilk yarısında da devam ettiğini vurguladı. 

Alıcılar ve müşterilerle sektörün bugününü, geleceğini, hatta 2030’ları konuşup çözüm parametrelerini birlikte oluşturduklarını aktaran Tanrıverdi, bu paylaşımlardan önemli dersler çıkardıklarını ve hızla faaliyet planlarına yansıttıklarını anlattı. 

Tanrıverdi, Türkiye’den yılda yaklaşık 4 milyar dolarlık alım yapan küresel ölçekteki 15 büyük markanın temsilcileri ile bir arada olduklarını kaydederek, ”Güçlü bir şekilde yine aynı masa etrafındayız ve el ele verip Türkiye ekonomisinin parlayan yıldızı hazır giyim sektörünün geleceğini kurguluyoruz” diye konuştu. Etkinliğe, Adidas, Nike, H&M, Mango, Tommy Hilfiger, Li fung, Marks And Spencer, İnditex, Creazone, K&LRuppert, Spring gibi 15 global firmanın Türkiye temsilcisi katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X