Hazır giyim istihdamın can damarı

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, insanlık var oldukça, tekstil, hazır giyim ve ayakkabı sektörünün de var olacağını söyledi.

Hazır giyim istihdamın can damarı

Sektörde istihdam kaybının görüldüğünü, GSYH içinde hane halkı harcaması artmayan tek tüketim grubunun hazır giyim-tekstil olduğunu belirten İnanç, “Bu sektör geleceğin sektörü. İstihdamın can damarlarından biri. Kesinlikle korunmalı” dedi. 

Yüksek katma değerli ürünlere geçilmesinin ayrı, tekstil ve hazır giyimin ayrı bir değerlendirme konusu olduğunun altını çizen İnanç, şunları kaydetti:

“Yüksek katma değerli ürünler üretilsin. Tekstil ve hazır giyim ona engel değil. Biz şu anda Türkiye’ye 20 milyar dolar döviz sağlayan ve istihdam dostu, üstelik kadınların çalışması nedeniyle ülkenin yapısal bir sorununa olumlu yönde katkı veren bir sektörün korunmasından söz ediyoruz. Herkes makine, elektronik cihaz, biyoteknoloji üretiyor da, tekstil ve hazır giyimciler mi engelliyor bu insanları?”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X