Hazır giyimcilerin rotası Tunus

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, beraberindeki heyet ile Tunus’ta temaslarda bulundu.

Hazır giyimcilerin rotası Tunus

Tunus Dış Yatırım Ajansı (FİPA) yetkilileri ile bir araya gelen İHKİB heyeti görüşmesinde iki ülke arasındaki yatırım imkanları ve konfeksiyon alanında Tunus’un olanakları masaya yatırıldı. İHKİB Başkanı Tanrıverdi, yaptığı açıklamada Tunus’u birçok açıdan önemsediklerini ve iki ülke arasında var olan ticaret hacminin geliştirilmesi yönünde çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Tanrıverdi, “Tunus’ta üretim yaptıran Türk firmalarının olduğunu ve Tunus’un üretim kapasitesinin iyi olduğunu biliyoruz. İleride Türk yatırımcıların burada Tunuslular ile üretim yaparak Avrupa’ya daha rahat mal satabilme imkanlarının olabileceğini düşünüyoruz. Burada bu konuda incelemelerde bulunmaya geldik. Yatırım Ajansını ziyaret ettik. Ardından Türkiye’de arkadaşlarımıza anlatacağız ve yatırım yapmak isteyenleri alıp getireceğiz” dedi. 

REKABETTE İMKAN SUNAR

FİPA Başkanı Halil Labidi ise, ajansın yabancı yatırımcıyla Tunus arasında aracı resmi kurum olduğunu hatırlatarak, FİPA’nın yabancı yatırımcıların her türlü sorunlarının çözülmesinde tek sorumlu kurum özelliği taşıdığına işaret etti. Ülkede işsizlik oranının yüksekliğinden dolayı Tunus’un yatırımcılar için iyi fırsatlar oluşturduğunu vurgulayan Labidi, uygun ücretle işçi bulma imkanları açısından Tunus’un başka ülkelerle rekabette imkanlar sunacağını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X