Hazır su yatırımına BUSKİ onayı şart

Hazır su sektörüne yatırımda bulunmak isteyenlerin su kaynaklarını kullanım ve kiralama için bundan sonra BUSKİ`den onay olacak.

Hazır su yatırımına BUSKİ onayı şart
Bursa’nın 6360 sayılı kanun kapsamında ‘bütünşehir’ uygulamasına dahil olmasının ardından büyükşehirlerdeki il özel idarelerinin yetkileri büyükşehirlere devredilmişti.
 
Birçok alanda yetkili olan büyükşehir belediyesi, su kaynaklarının kullanımına izin verme ve kiralama konusunda da yetkili oldu. Bundan sonra hazır su sektörüne yatırımda bulunmak isteyenlerin Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’ne başvuracaklarını belirtildi.
 
Suyun yönetimi, kullanımı ve dağıtımı ile ilgili hizmet sunan BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, bundan sonraki süreçte hazır su sektörüne yatırımda bulunmak isteyenlerin su kaynaklarını kullanım izni ile kiralama yetkisinin BUSKİ’nin onayını gerektirdiğini vurguladı.
 
BÜYÜKŞEHİR YATIRIM YAPACAK
 
Su firmalarına yatırım izninin belirli süre ile ihaleyle verildiğine işaret eden Çetinavcı, “Su firmalarına gerekli yatırım izni ile su kaynaklarını kiralama yetkisi önceki süreçte il özel idarelerince verilmekteydi. 6360 sayılı kanun uyarınca, büyükşehirlerdeki il özel idarelerinin yetkilerinin, büyükşehirlere devredilmesiyle, su kaynaklarını kullanım izni ve kiralama yetkisi de BUSKİ’ye geçmiş oldu” dedi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin gerçekleştirmeyi hedeflediği projeler arasında BUSKİ aracılığıyla hazır su sektörüne yatırımın da bulunduğunu vurgulayan Çetinavcı, projenin hayata geçmesiyle, Bursa’nın ‘marka ürünler’ zincirine, yeni bir halkanın ekleneceğini de dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X