Hazır yemekte girdiler yükseldi

Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez, gıda ithalat ve ihracatıyla ilgili alınan kararların hazır yemek sanayine yansımalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hazır yemekte girdiler yükseldi

Virüs salgını nedeniyle dünyadaki tüm ülkeler gibi Türkiye’nin de ekonomik açıdan olumsuz etkilendiğini belirten Dönmez, salgın sürecinde Türkiye’nin gıda ithalatı yaptığı ülkelerin aldığı kararların da gıda fiyatlarının artışına yol açtığına dikkat çekti.

BUYSAD Başkanı Dönmez, hazır yemek sanayinin temel girdilerinin yaş sebze ve meyve, et ve süt ürünleri ile kuru gıda olduğuna dikkat çekerek “1 Haziran’da normalleşme adımları atılarak kısıtlamaların gevşetildiği ülkemizde salgın nedeniyle birçok sektör gibi gıda sektöründe de hammadde ve diğer girdilerde çok ciddi fiyat artışları yaşanıyor” dedi.

Dönmez, başta Rusya olmak üzere Türkiye’nin gıda ithalatı yaptığı bazı ülkelerin salgının başladığı Mart ayı itibarıyla Türkiye’ye gıda ihracatını durdurduğunu, bunun da fiyat artışına bağlı olarak hazır yemek sanayisini derinden etkilediğine dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X