Haziran’da birçok ilde yağan kar şaşkınlık yarattı!

Türkiye’nin birçok bölgesinde haziran ayının gelişiyle yükselen hava sıcaklığı özellikle Karadeniz Bölgesi’nde düştü. Bölgedeki birçok ilin yanı sıra Bolu ve Kayseri’nin yüksek kesimlerine, haziranda kar yağışı şaşkınlık yaşattı.

Haziran’da birçok ilde yağan kar şaşkınlık yarattı!

Haziran ayının gelişiyle Türkiye’nin birçok bölgesinde sıcaklık yükseldi. Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun büyük bölümünde güneşli ve sıcak hava etkili oldu. Birçok bölgenin aksine Karadeniz Bölgesi ile bazı illerde ise haziranın gelişi ile hava sıcaklığı düştü. Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Bayburt, Bolu ve Kayseri’de soğuk ve yağışlı hava etkili oldu; yüksek kesimlere kar yağdı. Özellikle Türkiye’nin güney bölgesinde halk denize girip güneşlenirken, kuzeyde ise vatandaşlar montlarını çıkaramadı.

YAYLALAR BEYAZA BÜRÜNDÜ

Doğu Karadeniz’de dün, soğuk ve yağışlı hava etkisini gösterdi. Bölgede sahil kesimlerinde sağanak etkili olurken, hava sıcaklığının düşmesi ile birlikte akşam saatlerinde yüksek kesimlerdeki yaylalar, yağan karla beyaza büründü. Yaz ayında kar sürprizi yaşayanlar, o anları cep telefonları ile kayda alarak, sosyal medyada paylaştı.

GÜNE KARLA UYANDILAR

Karadeniz’de soğuk hava bugün de etkisini sürdürürken, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinin deniz seviyesinden 2 bin 300 metre yükseklikteki Kavron Yaylası’nda yaşayanlar da kar sürprizi ile karşılaştı. Bölge halkı, güne beyaz örtü ile uyandı.

Karadeniz’de soğuk hava etkisini sürdürüyor.

ARDAHAN’DA ‘OLAĞAN MANZARA’

Ardahan Posof’ta, dün etkili olan yağışlı havanın ardından gece yüksek kesimlere kar yağdı.

Hava sıcaklığının düşmesiyle deniz seviyesinden 2 bin 750 metre yükseklikteki Arsiyan Dağı ile 2 bin 550 rakımlı Ilgar Dağı’nın zirvesi beyaza bürünürken, bölgede yaşayanlar daha önce de haziranda kar yağdığını söyledi.

BOLU’DA KAYAK MERKEZİNE KAR YAĞDI

Bolu’da da dün soğuk hava etkili oldu. Bolu’nun kayak merkezi Kartalkaya’ya, haziranda kar yağdı. 2 bin 200 rakımlı kayak merkezine dün sabah kar yağdı. Kent merkezine 40 kilometre uzaklıktaki kayak merkezinde yeşil alanlar, beyaza büründü. Kayak merkezindeki otellerde çalışanların araçlarının üzeri de bembeyaz oldu. Yağış, kısa süre etkili olurken, öğle saatlerinde de karlar eridi. Bolu’da bugün de soğuk hava etkili.

ERCİYES’İN ZİRVESİNE BEYAZ ÖRTÜ

Kayseri’de geçen gün etkili olan yağışlı hava sonrası dün, Erciyes Dağı’nın 2 bin 800 metre yüksekliği ile 3 bin 917 olan zirvesi arasına kar yağdı. Hava sıcaklığı da düşerken, kar yağışıyla Erciyes’in zirvesi, haziranda beyaza büründü. Dağda fotoğraflık görüntüler oluştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X