‘Hazırlıksız yakalandık’

OLAY TV’nin konuğu olan Ömer Erdoğan’la, başarısız geçen 2. Ertuğrul Sağlam dönemini konuştuk.

‘Hazırlıksız yakalandık’

Spor Saati’ne katılan yeşil beyazlı takımın unutulmaz kaptanı, ‘O dönem Ertuğrul hocanın yardımcısıydım. Kadronun bir anda değişmesi en büyük etkendi. Ekonomik durum da çok iyi değildi’ diyerek 

Bursaspor’la devrime imza atan ve şampiyonluk kupasını kaldıran isimlerin arasında yer alan, ardından teknik adam olarak yeniden yeşil beyazlı kulübün kapasından giren ancak bu serüveni kısa süren Ömer Erdoğan, OLAY TV’de Spor Saati’nin konuğu oldu. Cevdet Altınel’in sorularını yanıtlayan genç teknik adam, yeşil beyazlı kulüpte yaşadıklarını, antrenör olarak hedeflerini anlattı. Futbolculuğun ardından antrenörlük yapmaya başlayan ve yeşil beyazlı takıma Ertuğrul Sağlam’ın ekibinden biri olarak gelen Ömer, başarısızlığın nedenlerini şöyle aktardı; 

ONA GÜVENEREK GELDİK

‘Ertuğrul Sağlam’la tekrar Bursa’ya döndüğümüzde işler istediğimiz gibi gitmedi. Ertuğrul hoca teklif aldığında farklı bir kadro yapısı vardı. Bir sezon önce Şenol hocayla iyi bir ekip yakalanmıştı. Ona güvenerek geldik. Kadroda önemli oyuncular vardı. Yurt dışı kampına o kadrodan isimlerle gitmiştik. Tam gidenlerin yeri dolmadan, sezon başlamasına kısa süre kala takımdan ayrılanlar olunca hazırlıksız yakalandık. Ekonomik durum da çok iyi değildi. Alınan oyuncular da beklentilere karşılık veremedi. Sezona iyi başlayamadık ve taraftarın tepkisi başladı. 

BİRAZ AĞIR OLDU

‘Sonunda da ayrıldık. Takımın en iyi dönemi hazırlık süreci. Hazırlık dönemi iyi geçti ama sezona o kadroyla başlasaydık çok daha farklı olurdu.’ O dönem Ertuğrul Sağlam’a verilen tepkilere de üzüldüğünü vurgulayan Ömer, ‘Bence bu kadarını hak etmedi. Tepki her zaman olacak fakat Bursaspor’a iyi şeyler kazandırmış bir hoca. Tepkinin dozu biraz ağır oldu. Tabii bunu tüm Bursaspor camiasına yıkmak doğru olmaz. Ertuğrul hoca bana sorumluluk verdi ama sonuçta ilk adam oydu. Zaman zaman benim de kabul etmeyeceğim şeyler oluyordu bunu paylaşıyordum” dedi.

HİÇ KOPMADIM

Ömer Erdoğan, futbolculuğu noktaladıktan sonra Bursaspor’dan ayrılış süreciyle ilgili de detay vererek, ‘Bazı yanlış anlaşılmalar oldu. Maalesef o dönemde üzülen taraftarlar da oldu. Benim amacım burayı satıp, para karşılığı terk etmek değildi. Bursaspor’da teknik adam olarak görev almak istediğimi söylüyordum. Yeni gelen antrenörlerin kendi ekibiyle geleceğini ve gelişimimi sağlayamayacağımı düşündüm. Ertuğrul hocayla da birlikteliğim vardı, yanında başladım. Eskişehir’e gittim. Ancak buradan hiçbir zaman kopamadım. Burayı sürekli takip ediyordum” diye konuştu.

BİR HAYALİM VAR!

Ömer Erdoğan, ‘Bir gün yeni stadyuma Bursaspor’un 1. adamı olarak çıkacağım’ dedi.

Bursaspor’a bir gün tekrar dönmek istediğinin ifade eden Ömer Erdoğan, “Hayalimde bir gün teknik direktör olmak ve Bursaspor’da ilk adam olarak çalışmak var. Bunu yapabileceğime inanıyorum. Kendime güveniyorum. Kendimi geliştirmek için Avrupa’da farklı ülkelere gittim. Yabancı dilim var, futbolun içinden geliyorum. Bunu yapamazsam kendimde eksiklik görürüm. Hayalimde yeni statta Bursaspor’un başında olmak var. Bunu yapmış olmak için değil, başarabileceğime inandığım için istiyorum. İnsanın önce kendinde o ışığı görmesi gerekiyor. Ben de bunu görüyorum’ dedi. 

HİDDİNK BENİ AĞIRLADI

Antrenörlüğün zor olduğunu belirten Ömer, “Sonuçta yönetim, medya ilişkilerin iyi olmalı. Sonra 30 kişilik bir ekiple uğraşman gerekiyor. Çok daha stresli bir meslek ama zevkli bir meslek. Bu dönemde işler iyi gitmeyince de fatura size kesiliyor. Ben de kendimi geliştirmek için uğraşıyorum. Kurslara gidiyorum. Chelsea, Leverkusen ve Dortmund ve Monchengladbach’da staj yaptım. Chelsea’de Hiddink’le 20 gün beraberdim. Yaklaşık 35 sahası var. 4’ü A takımın. Diğerlerinin hepsi altyapıya. 8-9 yaşındaki çocuklara video analiz yapıyorlar” diye konuştu.

KENDİNİ SORGULAMALI!

Bursaspor’dan zamanında iyi yetenekler çıktığını ifade eden Ömer Erdoğan, “Biz Vakıfköy’de kaldığımız dönemde Sercan ve Volkan farklı yeteneklerdi. Sercan’ı çok daha iyi bir yerde düşünüyordum. Öyle hayal ediyordum. Sevdiğim bir kardeşim ama kariyer planlamasında yanlışlar oldu. Bazen kendini sorgulaması gerekiyor insanın’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X