‘Hazreti Mevlana’nın kardeşlik sözlerine ihtiyacımız var’

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş “Müslümanların bu kadar büyük sıkıntılar içerisinde boğuştuğu, insanlık aleminin de her türlü çatışma ve krizle bunaldığı dönemde, Hazreti Mevlana’nın kardeşlik sözlerine ihtiyacımız var.” dedi.

‘Hazreti Mevlana’nın kardeşlik sözlerine ihtiyacımız var’

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Mevlana’nın 744. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Spor Salonu ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Şeb-i Arus törenindeki konuşmasına, Şeb-i Arus’un sevgiliye kavuşma, kısıtlı olan dünya hayatından ebedi hayata geçerek Allah’ın huzuruna varma gecesi olduğunu söyledi.

Hz. Mevlana’nın huzurunda hürmetle eğildiğini ifade eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir kere daha Hz. Mevlana’nın sözlerine, öğretilerine ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu anlıyor ve görüyoruz. Özellikle günümüzde, Müslümanların bu kadar büyük sıkıntılar içerisinde boğuştuğu, insanlık aleminin de her türlü çatışma ve krizle bunaldığı dönemde, Hz. Mevlana’nın kardeşlik sözlerine ihtiyacımız var.”

Hz. Mevlana’nın insanları yaratılışta eş, dinde kardeş olarak gördüğünü anımsatan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“Bu coğrafyadaki irfan mektebimizin en canlı abidelerinden birisi olarak, dersini vermeye, hikmet ve irfan dersini öğretmeye devam ediyor. Hatırası önünde hürmetle eğiliyor, kendisini rahmetle, Fatihalarla anıyoruz. Bu coğrafyada birliğe ve beraberliğe ne kadar ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Onun için bu seneki Mevlana törenlerinin mottosu ‘Kardeşlik Vakti’ olarak benimsendi.”

“Mevlana’nın kardeşlik sözlerine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var”

Kurtulmuş, Mevlana’nın; insanın dünyayı bölmek, parçalamak için değil, birleştirmek, toparlamak için yaratıldığını savunduğuna işaret ederek, “Hz. Mevlana’nın kardeşlik sözlerine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Hz. Mevlana’nın insanlara ‘Ne olursanız olun, gelin.’ çağrısını, bazılarının anladığı gibi hikmetten, irfandan, tevhidden ve İslam’dan kopuk bir çağrı olarak anlamıyor ve böyle anlaşılmasına razı olmuyoruz. Böyle anlaşılması, yani Hz. Mevlana’nın sıradan bir hümanistmiş gibi anlaşılarak, anlatılmaya çalışılması, Mevlana’ya yapılacak en büyük haksızlıktır.” ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de bugün bütün insanlığın her zamankinden daha fazla kardeşliğe ve birliğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X