HDP: İçişleri Bakanı ve Vali istifa etsin

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde eylem yapan köylülere destek veren HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’ye askerlerin silah doğrulttuğu yönündeki iddialar hakkında açıklama yaptı.

HDP: İçişleri Bakanı ve Vali istifa etsin

Buldan ve Baluken, yazılı olarak yaptıkları açıklamada İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve Şırnak Valisi Ali İhsan Su’yu istifaya davet ederek şunları kaydetti:

‘Son birkaç günde telefonlarımıza bile çıkmayan İçişleri Bakanı, Bakanlık yetkilileri ve Şırnak Valisi başta olmak üzere yereldeki mülki ve idari amirlerin bu saldırıların asıl planlayıcıları olduklarını ifade etmek isteriz. Anayasal tarafsızlık ilkesine bağlı kalmak üzere, atama yöntemi ile geçici süreliğine görev yapan İçişleri Bakanı, partimize ve halkımıza yönelik saldırıların tümünde olduğu gibi Roboski köyündeki saldırılarda da tarafsızlığını yitirmiş, hukuku askıya almış ve halkımıza yapılan saldırılarda başrolü oynamıştır. Geçici İçişleri Bakanının bu tavrına İçişleri Bakanlığı Müsteşarının ve Şırnak Valisinin Roboski köylülerine yapılan saldırıları önlemeyen, çözüm bulma hususunda çaba göstermeyen tavrı eşlik etmiştir.

SERT SÖZLER

Tarafsızlığını yitiren geçici İçişleri Bakanı’nın ve saldırıların emrini vererek azmettirici olan Şırnak Valisinin derhal istifa etmesini talep ediyor, uzunca bir süredir devreye konulan Roboski halkına yönelik hasmane tutum ve uygulamalardan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini tekrar belirtmek istiyoruz. TBMM’nin iradesine yönelik saldırı olarak değerlendirdiğimiz bu olayla ilgili TBMM Başkanını gerekli tavrı almaya ve Meclis’in iradesine yönelik saldırılara karşı, mülga olmuş AKP hükümetini gerekli şekilde uyarmaya davet ediyoruz’ dedi.

Olay Meclis gündeminde

HDP Grup Başkanvekilleri, açıklama yaparak olaya tepki gösterirken, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız da, iddiaları Meclis gündemine taşıdı. 

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemi ile Meclis’e sunduğu soru önergesinde Sarıyıldız, ‘Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’ye silah doğrulatarak darp eden ve sözlü hakaretlerde bulunan, basın emekçilerine gaz bombaları ile saldırarak tehdit eden askerler hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Saldırı ile ilgili görevden el çektirilen kolluk güçleri bulunmakta mıdır?’ diye sordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X