HDP, iki adayı listeden çıkardı

Halkların Demokrasi Partisi (HDP), İzmir’de iki milletvekili adayını listeden çıkardı.

HDP, iki adayı listeden çıkardı

HDP, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) siyasi partilere 24 Nisan’a kadar tanıdığı milletvekili listelerinde değişiklik yapabilme hakkını kullanarak, İzmir’den 1. Bölge 2. sıradan aday gösterilenAnadolu Birliği eski Genel Başkanı Ferhan Ademhan’ın ve aynı bölgeden 4. sıra adayı Mustafa Yalçıner’in adaylığını düşürdü. İki önemli isim HDP’nin İzmir’deki adaylarının tanıtım gününde listeden çıkartılırken, liste sıralamalarında ise bazı değişiklikler yapıldı.

 

“BİR BEDELİ OLACAK”

 

Liste dışı kalan Ferhan Ademhan, konunun aile içi bir mesele olduğunu ifade etti. Konuyu genel merkezle görüşeceğini kaydeden Ademhan, “Genel merkezle ve Yüksek Seçim Kurulu ile konuşup neticeye varacağız. Bir şeylerden emin olmam lazım ki gereğini yapabileyim. Bunun suçlusu kimse gereğini yapabileceğimden emin olabilirsiniz. Partimse partim, ona göre öğrenip daha ayrıntılı bir açıklama yapacağım. Olabilir ya insanız bizim de hatamız olabilir. Benim tarafımdan bir kusur yapılmışsa tabi ki susarım. Kolay değil, iki federasyon bir konfederasyon, 34 tane federasyondan istifa edeceksem bir bedeli olacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X