HDP milletvekili adaylarını tanıttı

Seçimlerde alacağı sonuç en çok merak edilen parti olan HDP, adaylarını Ankara’da düzenlenen bir toplantı ile tanıttı.

HDP milletvekili adaylarını tanıttı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP’nin milletvekili adayları tanıtım toplantısındaki konuşmasında, aday yapma şansı bulamadıkları tüm aday adaylarına teşekkür ederek, “Bizler belki 550 aday arkadaşımızla bu salondayız ama biliyoruz ki bizi bu salona getiren yol, zorlu bir yoldu. Bizi bu salona taşıyan yolun her bir taşı büyük bedellerle, gözyaşıyla, emekle, canla döşendi” diye konuştu.

Hiçbir siyasi partinin salonda oluşan tabloya cesaret edemeyeceğini, oluşan resmi çizemeyeceğini savunan Demirtaş, şöyle devam etti:

“Türk ve Kürt’ün, Ermeni ve Çerkez’in omuz omuza vermesi, bizler bu ülkenin asli unsurları olarak, bu ülkeyi var eden, emeği ile alın teri ile ülkenin yükünü omuzlarında taşıyanlar olarak, farklılıklarımız  ile ‘bizler HDP’yiz, bizler Meclis’e bu şekilde gideceğiz’ demek büyük bir cesaret işidir. O nedenle sizleri, 550 adayımızı da kutluyorum. Hepinize hayırlı uğurlu olsun.”

“Hiçbir siyasi parti düşmanımız değildir”

Demirtaş, seçim kampanyasında bir kez daha HDP’nin ne olduğunu çok iyi anlatmak zorunda olduklarını dile getirerek, şunları söyledi:

“Her şeyden önce unutulmasın ki 7 Haziran’da bir seçim olacak, seçime gidiyoruz, savaşa gitmiyoruz. Hiçbir siyasi parti düşmanımız değildir, tamamı bizim siyasi rakibimizdir. Hiçbir partinin adayı, bizim dışımızdaki partilerin hiçbirinin adayı, bizim düşmanımız değildir. Tamamıyla insani, dostani ilişkilerle bu seçim kampanyasını yürüteceğiz.”

“Biz, fikirlerimizle varız. Biz, Türkiye’yi düze, düzlüğe, özgürlüğe, barışa çıkaracak projelerimizle varız” diyen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ne kadar tahrik etmeye çalışırlarsa çalışsınlar siz, Türkiye’nin ana vekilleri, ana nehirleri olarak ille 7 Haziran’da o denize akmak için sabırla, sükunetle, ısrarla, kararlılıkla, Zaza ve Laz inadıyla çalışarak başaracaksınız, buna inanıyorum. Halklarımıza verdiğimiz sözler var. Büyük özlemlerimiz, hayallerimiz var. 10 yıllardır yürütülen mücadele gelenekleri, birikimleri, miraslarımız var. 7 Haziran akşamı sandıklar açıldığında Türkiye, artık barışa doğru yelken açmış olacak. Türkiye artık istikrara doğru yelken açmış olacak. Bütün kaygıları, korkuları giderecek bir seçim sonucu ortaya çıkaracağız, çünkü HDP’nin başarısı artık sadece HDP’nin başarısı değildir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X