HDP milletvekiline 52 yıl hapis istemi

Terör örgütü PKK’nın yöneticisi olmak ve propagandasını yapmakla suçlanan tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak’ın yargılanmasına Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün devam edildi.

HDP milletvekiline 52 yıl hapis istemi

4 Kasım 20016’da cezaevine gönderilen Irmak hakkında açılan davanın savcısı, Irmak’ın “terör örgütü yöneticiliği” ve 6 kez “terör örgütü propagandası yapma” suçundan 52.5 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi. Irmak’ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı iler ibir tarihe erteledi.

Yargılamayı izleyen HDP milletvekilleri, duruşmanın ardından adliye önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. HDP milletvekilleri adına açıklama yapan Meral Danış Beştaş şöyle konuştu: “Bu kararlar mahkeme salonlarında değil Ankara’da alınıyor. Bu kararları buradaki yargı mensupları veremiyorlar, veremezler. Yargının da tehdit altında olduğu şu anda, Türkiye’de itiraz eden, muhalefet eden, konuşan, bu kararları eleştiren herkes büyük bir tehdit altında.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X